Yemeğimiz Yeterli mi?

Dünyada birçok ülkede yiyecek kıtlığı yaşanıyor. Bunun çözümü de birçok insan tarafından GDO’lu (genetiği değiştirilmiş organizma) yiyecekler olarak görülüyor fakat bu yiyecekler de organik olanlara göre oldukça sağlıksız.

Zamanında okuduğum çeşitli kaynaklardan bildiğim üzere şuan birçok ülkede, özellikle az gelişmiş ülkelerde yemek kıtlığı yüksek seviyelerde ve bu insanlar için GDO’lu yiyecekler bile çok önemli. Ancak ben yemek kıtlığının tek çözümünün GDO’lu yiyecekler üretip onları tüketmek olduğuna katılmıyorum. Şuan aslında Dünyada herkese yetecek hatta artacak kadar yemek var, peki neden hâlâ insanlar aç kalıyor?

Bunun cevabı bazı gelişmiş ülkelerin bencilliğine dayanıyor. Şu anda bu kadar fazla yemek olmasına rağmen bir sürü yemek ziyanı oluyor. Bunun her yerde bir sürü belirgin örneği var, okulumuzda bile. Bir sürü öğrenci yemeklerde yemek alıyor ve yemeden geri koyuyor. Onların orada yemediği yemekler bile bir sürü aç insana yetebilir. Tabii ki bu çok küçük bir örnek, ancak dünya çapında bakılınca insanların belki de yediği kadar yemek ziyanı var.

Nüfus çok çok çok fazla artarsa belki yemek gerçekten yetmeyebilir, bu konuda da çok fikir sahibi değilim. O zaman belki GDO’lu yemekler kullanılabilir ancak teknoloji de çok gelişiyor ve neler olacağını kestirmek çok zor. Yine de eğer biz bütün insanlar olarak yemek ziyanını en aza indirirsek, zaten şu anda herkese yetecek kadar yemeğimiz var.

(Visited 28 times, 1 visits today)