Yaz en sıcak mevsimdir . İnsanlar serinlemek için suya girip yüzerler. Kuzey yarım kürede en uzun günler yazda geçer.dünya sıcağı depo ettiği için en sıcak günler genellikle yaklaşık iki ay sonra çıkar.en sıcak günler Kuzey yarım küre de 21 haziran da gerçekleşir Yaz mevsimi her insan için önemli bir mevsimdir. Yaz mevsiminin diğer mevsimlerden farkı havaların daha sıcak olması ve insanların tatil yapması için en uygun mevsim olmasıdır. Bu yüzden yaz mevsimini sevmeyen insan sayısı yok denecek kadar azdır. Yaz mevsimi geldiği andan itibaren insanın içi değişik bir huzurla kaplanır ve her insanı bir tatil telaşı sarar. Peki yaz mevsiminin genel özelliklerini saymak istersek neler söylememiz gerekir? Böyle sorularınız var ise cevabını öğrenmek ya da yaz mevsimi hakkında daha fazla detay bilmek istiyorsanız, hazırlamış olduğumuz bu yazıya bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz
Yaz mevsiminin en belirgin özelliği elbette ki havaların en çok ısındığı mevsim olmasıdır. Hatta kimi zaman havalar çok fazla sıcak olur ve insanlar serinlemenin yollarını arar. Bunlardan bir tanesi denize girmektir. Denize girmek ve yüzmek yaz aylarının vazgeçilmez bir aktivitesidir. Yaz mevsiminde, hava çok sıcak olduğundan dolayı insanlar daha ince ve daha açık giyinmeye başlarlar. Doğa daha yeşil bir haldedir ve kuşların cıvıltısını daha çok duyabiliriz. Bu da insana neşe katar ve daha enerjik olmasını sağlar.
Yıl boyunca çalışan insanlar genellikle tatil planlarını yaz aylarında yaparlar. Çünkü tatil yapmak için en uygun mevsim yaz mevsimidir. Tatil yapmak da her insan için keyifli bir durum olduğundan dolayı yaz mevsiminin keyifli bir mevsim olduğunu söyleyebiliriz.
Yaz, en sıcak mevsimdir. Kuzey Yarım Küre’de en uzun günler yazda gerçekleşir. Dünya ısıyı depo ettiği için en sıcak günler genellikle yaklaşık iki ay sonra ortaya çıkar. Sıcak günler Kuzey Yarım Küre’de 21 Haziran ile 22 Eylül arasında, Güney Yarım Küre’de ise 22 Aralık ile 21 Mart arasındadır.
Yaz mevsimi insanlar, tabiatın çoğu güzelliklerinden faydalanma olanağı bulur. İnsan sağlığına büyük faydası bulunan ve kemiklerin gelişmesi için gerekli olan D vitamini, güneş ışınlarından alınır. Yazın insanlar cildine ve bazı hastalıkların iyi gelen deniz suyu ve deniz kumundan faydalanılırlar. Güneş banyoları romatizmalar için çok faydalıdır. Güneşin kuvvetli ışınları birçok hastalıkları yok eder ve iyileştirir. Meyvelerin, sebzelerin ekserisi bu mevsimde yetişir. Türkiye’de insan gıdasının büyük bir kısmını tutan; buğday, arpa, mısır ve yulaf gibi hububatlar bu mevsimde toplanır ve ambarlanır. Bu mevsimde araziler gelecek ekim dönemine hazırlanır.
Yazın aşırı ve kavurucu sıcaklığından da sakınmak gerekir. Uzun süre başı açık kalmak, aşırı güneş banyosu yapmak, cilt ve insan sağlığı için çok tehlikelidir. Serinletici içecekler içmede de aşırı gidilmemelidir. Bu mevsimde yiyecek ve içeceklerin yanında giyeceklere de dikkat etmek gerekir. Yazları ter emici, rutubet çekici pamuklu giyecekler tercih edilip, naylon ve buna benzer giyecekler giyilmemelidir.