Yapay Zekalı Dünya

Yapay zekanın bu kadar yaygınlaşması dünyayı ikiye bölmüştür. Bir taraf yapay zekanın bu kadar gelişmesinin iyi bir durum olduğunu düşünürken diğerleri bu durumun insanlık için iyi sonuçları olmayacağını savunmaktadır. Bu konu neredeyse her yerde vardır.

Bu konu bence insanların işine gelip gelmemesine bağlı olarak değişmektedir. Bir fabrika yöneticisi bu konuyu çok yararlı bulurken işçi ise bu konuyu zararlı bulabilmektedir. Çünkü robotlar gelişmiş ülkelerde fabrikaların çoğu yerde yer almaktadır. İşçiler ise doğal olarak ekmek teknelerini kaybetmek istemeyerek bunun yakında inşaları geçeceğine inanmaktadır. Ama bence bu konu insanoğlu için yararlıdır. Çünkü hem insanlar daha az yoruluyor hem de daha hızlı üretim yapabiliyoruz.
Bide bunun film sektörü yüzünden insanların bu konu hakkında korkulara kapılma olayı vardır. Nerede ise hepsinin de ortak yanı dünyanın sonu kötü bitiyor ve robotların yapay zekası kendi kendini yönetebilecek kadar güçleniyor ve bunun sonunda robotlar kendilerini kodlayarak yeni robotlar üretip dünyayı ele geçiriyor. Bu gibi filimler çocukları çok etkilemiştir. Bu filmler arasında en çok etki yaratan 2 film ise Terminatör ve Metrix’tir. İkis ide dünyayı kendi kendine yetebilecek kadar iyi yaratılıp insandan daha zeki varlıklara dönüşüp insanları bir robot gibi görerek onları öldürmesi ya da hapsetmesidir. Bu gibi filmler yüzünden çocukken bütün robot oyuncaklarımı kırmıştım. Sizin böyle anınız var mı? Tabi bu gibi şeylerin olması gelecekte o çocuğun robotlar hakkındaki düşüncesini etkileyebilir.

Sonuçta bu düşünceyi olumlu bulmayanların unutmaması gereken bir gerçek var. Dünyamız artık yapay zekalar tarafından işliyor. Evlerimizi robotlar temizliyor, yemeklerimizi robotlar temizliyor, insanları kurtarıyorlar, insanları eğlendiriyorlar….. Her tarafımız robotlar tarafından çevrili. Evlerimizi bile biz bakmıyoruz. Bence bu durum iyi ama insanlardan daha üstün robotlar yapana kadar bu durum iyi. Daha sonrasında filmlerdeki gibi bir durum olabilir.

(Visited 98 times, 1 visits today)