Yapay Zekâ

Yapay zekâ, son yılların en tartışmalı buluşlarından birisidir. Kimilerine göre mükemmel bir aygıt olsa da bazılarına göre çok kötü amaçlarda kullanılabilecek bir ortaktır. Son zamanlarda yapılan yeni güncellemelerle birlikte çeşitli mesleklerde artık şirketlerin vazgeçilmezi olarak yerini almış durumdadır. Ancak yapay zekânın hem avantajları hem de dezavantajları bulunmaktadır.

Yapay zekâ, eğer kötü niyetli kullanılırsa çok kötü sonuçlara sebep olabilir. Kötü niyetli kişilerin eline geçerse insanları dolandırmak için kullanılabilir. İnsanların sesini taklit edebildiği için özel bilgi veya para kaçakçılığı yapılabilir. Aynı zamanda bazı dünya liderlerinin seslerine uyarlanıp çok kötü durumlara sebep verebilir. Şu anda bir takım insanların yerlerini alıp işsizliği arttırdığı için büyük tepki çeken bir buluştur.

Ancak birçok olumlu yanı da vardır. Yapay zekanın en iyi yanlarından biri çok yüksek bir depolama alanına sahip olmasıdır. İnsanlar için tehlikeli ve riskli işlerin yapılmasında insanları rahatlatır. Önceden bilgisayara girilen verilerin daha hızlı bir şekilde analiz edilmesini sağlar. Bazı kararların insanlara göre daha doğru bir biçimde alınmasını sağlar. Örneğin, bir doktorun uzun süren bir ameliyatın sonunda çok yorgun olur. Ancak hastalarının iyileşmesi için hala elinden geleni yapmak zorundadır. Fakat bir ilacı beynindeki o yorgunluk yüzünden yanlış yazabilir. Fakat yapay zeka, hastalık belirtilerini girdiğinizde size saniyeler içerisinde doğru cevabı verecektir.

Yapay zekâ çok tartışılan bir teknoloji olsa da, şu anda onu hayatımızdan direkt silemeyiz. Aynı zamanda yapay zekanın dezavantajları olsa bile avantajları da unutulmamalıdır. Gelecekte hayatımızda çok daha fazla yer alacağı da bir gerçektir.

(Visited 8 times, 1 visits today)