Voleybola Nasıl Başladım?
Küçükken teyzemin voleybol anılarını dinlerken bu spora tutkum başladı. İlk başlarda topu tutamıyordum bile ama annemle birlikte topa vurmalı, topu tutmalı oyunlar oynayarak bu yönüm daha da gelişti ve ben topu tutabilir hale geldim. Ondan sonra topa parmak pasla karşılık verime antrenmanları yaptık. İlkokulda arkadaşlarımla her teneffüs takım kurup voleybol oynardık ve bu da beni oldukça geliştirdi. Şimdi 5.sınıfa başladım ve hiç tereddüt etmeden kulüp olarak voleybolu seçtim. Ve voleybol kulübüne hemen girmek istediğimi söyleyip direkt ilk sıraya yazdım. Ve çok mutluyum çünkü kulübüm voleybol kulübü oldu. Artık daha güzel oynamaya başladım. Artık atışlarım tavanlara kadar çıkıyordu; öyle güçlü ve sert vurabiliyordum ki hatta bir gün spor salonundaki lambayı kırıyordum az daha! Atışlarımın tavana değmesini iyi mi kötü mü bilemiyorum çünkü henüz okul takımına giremedim ve bu beni çok üzüyor. Kendimi geliştirmek için daha fazla çalışmam ve verimli antrenmanlar yapmam gerekiyor diye düşünüyorum; zaten iyi servis bile atamıyordum. O yüzden seçilmemem çok normaldi. Bu beni üzmedi ama yıldırmadı da; voleybol tutkum hala bana keyif veriyor.
Tutkularınızın peşinden koşun, sakın pes etmeyin. Eğer pes ederseniz beyniniz de otomatikman pes eder o yüzden kazanma şansınız %50 oranında düşer! Siz şansınızın azalmasını ister misiniz? Riske alın ve daha fazla çalışarak başarıya koşun.
Biraz konumuzun dışına çıkıp nasıl toplar kullanılması gerektiği konusunda konuşalım. Eğer voleybola yeni başladıysanız asla orijinal toplar kullanmayın, eğer profesyonelseniz o zaman bir şey diyemem. Ama profesyonel değilseniz kollarınızı incitmeyin biraz daha hafif toplar kullanın. Biz kulüp çalışmalarında profesyonel top kullanıyoruz ve hocamız hep bizlere uygun taktikler vererek çalıştırıyor.
Ve bu sporun olumlu yönlerine değinecek olursak en başta boyumuzun uzaması, kemik gelişimimizin sağlıklı olması ve tabi ki de düzenli spor yapmamız gelir. Çünkü sağlam kafa sağlam vücutta olur! Sevgilerimle…