Bir şirketi yönetmek çok zor. Özellikle son zamanlarda daha da zor olmaya başladı. Çünkü insanların istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kendisini yenilemek zorunda kalan şirketler, hem maddi anlamda zorlanıyor hem de insanların yorumları üzerine yeni fikirler geliştirerek büyük bir zaman kaybı yaşıyorlar. Bu durumda çalışanların fazlaca mesai yapmaya başlaması ve verimlerinin azalması ise bir şirketin iflas etmesine neden olabiliyor.
Herhangi bir ticari şirket hakkında düşünecek olursak, ticari şirketlerde finansal olaylar pamuk ipliğine bağlı. Ama bu şirket faydalı ve göze çarpan reklamları ile global olarak kendini büyütürse ve herkese kendi hakkında konuşma özgürlüğünü verirse bu şirketin arkasında halkın oluşturmuş olduğu güçten dolayı eğer ki şirket batarsa sadece şirkete zararı olmayacak aynı zamanda halkı da zor durumda bırakacak. Bu yüzden şirketlerin halka karışması ve onların hayatının bir parçası olabilmek çok önemli.
Sadece halk ile değil aynı zamanda çalışanlar ile de arasını bozmamalı ve onlara verimli çalışabilecekleri bir ortam hazırlamalı. Maaşları tatmin edici düzeyde olmalı ki çalışanlar işlerini özenli bir şekilde yapabilsin. Aynı zamanda çalışanların maddi durumuna ne kadar önem veriliyorsa psikolojik durumları da bir o kadar önemli. Çünkü birbirleri ile anlaşamayacağını düşündüğümüz insanları aynı çalışma ortamı içerisine sokarsak hem çalışanlar işlerini yaparken yorulur hem de iş yerlerinde istemedikleri bir ortam oluşmuş olur. Bu tarz durumlar da şirketin verimini azaltır. Peki yapılması gerekenler nedir? Öncelikle şirkete başvuran çalışan adayları iyice incelenmeli ve mülakatları dürüstçe yapılmalı. Uzman olduğu alana yönlendirilirken mesai arkadaşları kişilikleri doğrultusunda seçilmeli. Eğer bir problem çıkarsa ve şirkete bildirilirse hemen dikkate alınmalı.
Satılan ürünler, reklamlarda gösterilenler ile aynı özelliklerde olmalı ve kandırmaca yapılmamalı. Satış fiyatları ise diğer firmalara göre daha düşük olmalı ki insanlar şirketi hem kalite yönünden hem de fiyatından dolayı tercih etsin. Kar oranları ilk başta ne kadar az olursa olsun bir süre sonra insanlar ürünleri öncesine göre daha fazla satın alacak ve kar oranını arttıracak. Bu, şirketi olumlu yönde etkileyecek ama rakip şirketleri ise zor durumda bırakacak ve bir süre sonra şirket kendi alanında en iyisi olma yolunda ilerleyecek.
Aslında sadece birkaç iyileştirme ile şirketler verim oranlarını iki katından fazlasına arttırabilirler. Ama hala tembellik ve cimrilik yapmaya devam ediyorlar. Yalnızca kendi çıkarlarını düşünerek hareket ediyorlar ve dürüstçe yönetmiyorlar. Çoğu şirketin de yerinde saymasının nedeni de bu aslında.