Vegan olmak, hayvansal ürünleri tüketmemek ve sadece bitkisel gıdalarla beslenmek demektir. Vegan olduğumuzda birçok proteini yeterince alamayabiliriz, bu da sağlıksız bir yaşam tarzına yol açabilir (bezelye hariç). Ancak, 2030 yılına kadar herkesin vegan olmak zorunda kaldığı bir senaryoda yaşamımız nasıl olurdu? Bu yüzden veganlığın detaylarına çok girmeyeceğim fakat birçok vegan, hayvanların öldürülmesine karşı çıktığı için bu yaşam tarzını tercih ediyor. Eğer 2030 yılına kadar herkes vegan olursa hayvanları büyük ölçüde koruyabiliriz ancak bu, hayvansal ürünlerin tüketilmemesi anlamına gelir ve bu da beslenme açısından zorluklara neden olabilir.
Birçok bitkisel üründen yeterli protein alamadığımız için hayatımızı tahıllar, sebzeler ve belki de bitkisel sütlerle devam ettiririz. 2030’a kadar vegan olmazsak dünyanın sonu gelmez fakat hayvan popülasyonu ciddi ölçüde azalabilir ve bu da insanları veganlığa itebilir. Yine de birçok kişi, kahvaltıda yumurta yemeden yapamayacağı için endişelenmeye gerek olmadığını düşünebilir. Ancak birkaç kilo et için bir sürü hayvanın öldürülmesi gerçeği de değişmez.
Yine de acele etmeye gerek yok çünkü şu an için hala ineklerden, koyunlardan ve diğer hayvanlardan gıda elde edebiliyoruz. Örneğin, 1 kilo et elde etmek için bir ineğin hayatı sona erebilir fakat bu, çoğumuzun akşam yemeğinde köfte ve patatesi tercih etmeyeceği anlamına gelmez. Vegan olursak akşam yemeğinde sadece pilav ve bezelye yemek zorunda kalabiliriz. Evet, pilav ve bezelye güzel olabilir ama köfte ve patatesle karşılaştırıldığında çoğu kişi köfteyi tercih eder. Bu yüzden ben vegan olmayabilirim ancak dünyayı kurtarmak istiyorsanız vegan olunabilir. Yalnız akşam yemeğinde pilav ve bezelye yiyeceğinizi unutmayın.
Sonuç olarak 2030’a kadar vegan olmak zorunda değiliz ve dünyanın sonu gelmeyecek.