UNUTAMAMAK YORULMAMAK YOK OLMAK

Hepimiz zaman zaman bazı konular hakkında münakaşa ederiz. Bunun içinde iki farklı ögenin iyi veya kötü taraflarını dile getirir karşı tarafın tezini çürütüp aynı zamanda kendimizinki haklı kılmak isteriz .Bu yazımda benim sizlerle tartışacağım konu hiç yorulmamak mi iyidir yoksa hiç unutmamak mı ? sizinle tartışacağız dedim çünkü ben her iki tarafında haklı ve haksız yönlerini belirtip siz değerli okuyucuların görüşüne bırakıyor olacağım .
Öncelikle yorulmak ve unutmanın tanımını vermemiz gerekir kısaca : vücuttaki fonksiyonların çalışma sınırının en üst seviyeye geldiğindeki halsizlik hissidir diyebiliriz. Unutmayı :herhangi yeni bir şey öğrendiğimizde beynimizdeki nöronlarda sinapslar oluşur ve bu sinapslar koptuğunda o bilgiyi unuturuz .
Şimdi benim dile getireceğim üç sorudan birincisi :yorulmamak mı daha sağlıklıdır yoksa unutmamak mı ?
Öncelikle bir düşünün hiç yorulmuyorsunuz ama hayatınızdaki günlük aktiviteleri yapmaya devam ediyorsunuz kendiniz zorlarsınız değil mi bazen ve sonrasında yorulup dinlenirsiniz ama siz hiç yorulmuyorsunuz ve vücudunuz çalışmaya devam ediyor en sonunda sizce de tehlikeli bir şey olmaz mı? belki vücut işlevlerini yerine getirememeye başlar ve sonunda ciddi sıkıntılar oluşur. Unutmamaya gelirsek insan hatalarından ders alır ve bunları tekrar yapmamak için özen gösterir hepimiz bunda hemfikiriz fakat insanın aynı zamanda yaptığı hataları unutması da gerekir yoksa yaptığı bütün hatalar kafasının içinde dolanır o zaman da mutlak kader delirmektir
İkinci sorum şu hangisi sizi daha mutlu eder?
Düşünsenize hiç yorulmuyorsunuz, koşuyorsunuz, zıplıyorsunuz ve daha neler neler yapıyorsunuz ve bunları bir sınırlama olmadan yapıyorsunuz bunların yanında uyumanıza da gerek kalmıyor ,zamanınızı daha verimli değerlendirebiliyorsunuz. Bu arada bazı insanlar uykunun zaman kaybı olduğunu düşünür bende bu fikirden yanayım sağlıklı olmak için günde 7 ile 9 saat arası uyumak gerekiyor. (tabii ki bu veri yaşa göre değişir ) Bu 9 saatte neler neler yaparsınız siz düşünün öbür taraftan da hiçbir şeyi unutmadığınızı düşünün eğitim dönemindeki arkadaşlarımın işine yarayacağını düşünüyorum şahsen. Daha kapsamlı bakarsak eğer istediğiniz resmi yapabilir ,istediğiniz tatları ve kokuları hatırlayabiliriz.(tadı dilimiz kokuyu burnumuz algılar fakat nasıl olduğunu beyin kaydeder)
Üçüncü ve son sorum şu: sizce de eğer bunlar gerçekten işimize yarayacak olsaydı neden bizde bu özellikler yok?
Bence konunun en önemli noktası da tam burası sizlere iyiliklerini ve kötülüklerini anlattım fakat sizin de düşünmenizi istiyorum neden bu özellikler bizde yok yani olsaydı insanoğlu kaosa mı yoksa aydınlığa mı sürüklenirdi. Benim bu soruya cevabım şu şekilde canlılar gelişime ve evrime açıktırlar.
Bunu en iyi Darwin teorisi özetler kısa zürafalar ortama uyum sağlayamadığı için yok olmuş uzun olanlar hayatta kalmış kulağa hem çılgınca hem de mantıklı geliyor değil mi. Belki de bizde evrimleşeceğiz biz de gelişeceğiz ama biz evrimin iyi mi yoksa kötü mü sonuçlanacağını bilmiyoruz. Bu yüzden de kendinizde yeni bir özelliğin ne gibi artıları ve eksileri olacağınıda bilemezsiniz.
Peki Sizce evrime biz mi hakim olacağız yoksa evrim mi bize hakim olacak
Size artılar eksiler ve bir soru bıraktım ve şimdi ana konumuz olan soruyu size değiştirip yöneltiyorum hiç unutmamayı mı yorulmamayı mı yoksa olduğunuz gibi kalmayı mi istersiniz…

(Visited 47 times, 1 visits today)