Tıpın Alternatifi Olur Mu Hiç?

Tıp insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Tabiki bunun nedenini hepimiz biliyoruz. Fakat alternatif tıp neden var ve biz bu tıp şekline neden ” alternatif ” diyoruz.

Tıp dediğim gibi insan hayatında önemli bir yer kaplar. Bu hem bireysel hemde tüm insan ırkı için gaçerlidir. İnsanlığın tıpa bukadar önem vermesinin nedeni ise sadece hayatta kalma içgüdümüz değildir. İnsanlar tıpa bukadar önem verir çünkü o bizimle büyümüş bir arkadaş gibidir. Tıp hayatına insanlığın başlangıcıyla başladı ve biz ilerledikce oda bizimle geldi. Örneğin mısırda, hani o büyük piramitlerin olduğu yer varya, piramitler daha yapılmadan önceye dair bulunmuş ameliyat malzemeri ve dişteli olarak kullanılmış teller bulunmuş. Ondanda önce mayaılar protez kol ve bacak yapmışlar -yani tahtadan ama dönemin en ileri teknolojisi olsa gerek- .Yani tıp bizimle uzun bir yol gelmiş. Bisimle birlikte gelişip daha akla uygun bir hal almış.

 

5. yüzyılda ise bilimin önem kazanması ile tıp da bir bilim haline geldi ve deneme-yanılma yolundan gerçek deneylere -ki aralarındaki tek fark deneylerde not almamız- geçilmişdir. Bu işte modern tıp dediğimiz tıpın doğuşudur. İnsanların iyileşmesi için elinden geleni yapan ve etrafta bulduğumuz ”şifalı” otlardan sıyrılmış her derde deva bulmak için çalışan bilimin doğuşu.

 Peki alternatif tıp bunun neresine işte alternatif tıp bizim daha insan anatomisini bir unundan yemek girik diğer usundan kokulu bir nesnenin çıktığı bir boru olarak düşümdüğümüz zamandan kalma akla hayale gelmeyecek ”şifalı” yollarla insanları iyi etmeye çalışan bir şey. Tabi bazı yöntemler yanlış değil ama bunları uygulamayı bilen kişiler az. Hani doktorlar der ya ilacın bile fazlası zarar diye. Alternatif tıpta ilaç olmadığından dolayı bu uygulamalarda yapılan şeylerin tamamı bir yanlış hamlede sizi iyileştirmek yarine dahada kötü hale getirebilir. 

 Doktorlar ilaçları üretmek için yıllarımızı verdi. Onların hiçbir insanda yanlış bir etki yapmmasını sağlamak için ellerinden geleni yaptı ve yanlış miktarlarda alınmasını önlemek için bu ilaçlara belli başlı ölçüler ve kısıtlamalar getirdi. Fizksel bir değişiklik yapılması gerekiyorsa hastaya bunun hastaya mümkün olan en az sıkıntıyla yapılasını sağladılar. Fakat alternatif tıpda bunmların hiç biri yok. Harşay tutamla tutam adamına göre parmak ucundan, bir avuca kadar değişebilir iken kimin ne miktarda kangi şifalı otu tükeetiği biline bilinir mi? Peki her ağrıya fıtıkcı denilen insanlara gidilmesi. Kırık olsa duramazsın demeleri. Bunlar hep aslında bilinçsizlikten. İnsanlar nedense onlardan önce gelen insanları daha çok bildiğine inanırlar fakat onların zamanında imkasn ve kaynakların farklı olduğunun farkında değiller – ozamanlarda tabi ballı zencefil boğaz ağrısını tedavi eder şimdiki gibi suni mi? -.

İşte bu nedenle alternatif tpın da hastanelere girmesi gerekli bence onunda okulları açılsın, alternatif tıp uzmanları olsun. Olsun ki bizi doktora gitmektense babannelerine güvanan insanlardan korusun.

(Visited 61 times, 1 visits today)