Tarım ve teknoloji birbiriyle alakasız gibi görünse de fazlasıyla yararı vardır. Bunlardan bazıları; seri üretime geçilmesi, insan gücünün en aza indirilmesi gibi küçük yararları olsa da asıl yararları bunlar değildir.
Öncelikle eğer bir ülke tarımda teknoloji kullanıyorsa; bu daha fazla ürün ve daha fazla alıcı demektir. Ayrıca daha büyük alanlarda tarım yapmak, daha da fazla ürün demektir. İnsanlar hatasız mal istemektedirler ve teknoloji bunu en aza indirmemizi sağlar. İnsanın kendi bedeninin kusursuz yapmaya çalıştığını makineler bir kodlama ile kusursuz yapabilirler.
Bununla beraber daha fazla üretim, daha fazla ihracat, daha fazla ihracat ise ülke ekonomisine katkıda bulunmak demektir.
Teknolojinin tarıma yararları olduğu gibi zararı da vardır. Mesela eğer besinlerin daha fazla büyümesi için kimyasal maddeler kullanıp bunu kötüye kullanırsak insanların sağlıklarını da tehlikeye atmış oluruz. Marketlerden aldığımız meyve ve sebzelerde çürük ya da kurtlu olmamasının nedeni içindeki genlerle oynanmasıdır. Bilindik adıyla “GDO” denilen ürünler de teknolojinin zararlarındandır.
Yani, teknolojinin gücünü kendi çıkarlarımız için değil, diğer insanları da düşünerek kullanmalıyız. Kökleri olmayan bir ağaç büyüyemez, genleriyle oynanmadıkça.