Teknoloji Ürünleri Zehirler

“Tarım” kelimesi altında adlandırdığımız bu kelime herkes için aynı şekilde tanımlanır. Meyve, sebze ve bitkilerin yetiştirildiği bir alandır. Fakat sizce teknoloji ve tarım bir araya geldiği zaman ortaya nasıl bir görüntü çıkar?

Teknoloji hayat kolaylaştıran bir icat olarak biz insanlara sunulmuştur. Biz de teknolojiyi günden güne farklı alanlarda, farklı işler için kullanırız. Günümüz de teknoloji tarımda da kullanılan bir kolaylık haline gelmiştir. İnsanlar artık kocaman makinalar ile işlerini beş gün de değil tam tamına bir gün de tamamlar ve daha az yorulurlar.

Aslında yapılan bu kolaylık ürünlerin doğallığını bozar. Fakat bize daha taze ve daha canlı gibi gözükür. Bu ürünlerin bize geliş hikayesi çok farklıdır aslında. Sırf bize daha canlı gözükmesi adına tarım sürecinde tonlarca ilaç ve teknolojik araç kullanılır. Bunların sebebi ise sadece bize güzel gözükmesi değildir. Diğer bir sebebi de çalışan insanların işini kolaylaştırması ve daha az emek harcama isteğidir.

Teknoloji bulunmadan önce, bir ürün’ün yetişme süreci beş günden fazlayken, teknoloji’nin bulunması ile bir ürün’ün tezaghlara gelme süreci sadece bir gündür.

Aslında biz de tıpkı çalışanlar gibi bu olayı pek umursamaz ve ürünleri tüketiriz. Peki bu ürünler sizce bize taze mi sunulur? “Tabii ki hayır” dediğinizi duyar gibiyim, ama bazılarınız da bu cevabın tersi olarak “Evet” diyebilir.

Herkesin bakış açısı farklıdır, ama bana göre o ürünler asla doğal ve taze değildir. Teknoloji sayesinde bu ürünlere zararlı hormonlar enjekte edilir ve ürünler GDO’lu bir şekilde sunarlar bize. Bu sebepten dolayı biz de sağlıksız ürünler ile besleniriz.

Dezavantajları kadar avantajları da vardır tabii ki. Önce ki paragraflarımda da değindiğim üzere çalışanların hayatını kolaylaştırır. Fakat insan elinin deydiği bir ürün ile teknoloji’nin de içine girdiği makinaların ürettiği ürünler pekte bir olmaz.

Biz ne kadar sağlıklı ürünler tüketmek istesekte, uzun süredir doğal ve taze ürünler tükütememekteyiz. Bunun sebebi de teknoloji’nin tarıma verdiği kolaylıktır.

Teknoloji bizleri her zaman mutlu ederken, tarlalar da yetişen ürünleri mutsuz eder ve onları soldurur. Biz de bu ürünleri araştırmadan tüketiriz ve kandırılırız.

Yazımın başında sorduğum soruya değinmek istiyorum şimdi de. Teknoloji ne kadar bizler için hayat kolaylaştıran bir icat olarak gözükse bile aslında teknoloji başka işler ile bir araya geldiği zaman pekte güzel sonuçlar ile karşılaşmayabiliriz.

Sonuç olarak, tarım ve teknoloji bir araya geldiği zaman ürünlerin doğallı bozulur, bizler de daha sağlıksız ürünler tüketiriz.

Kendi görüşümü belirtecek olursam, teknoloji tarım da en alt seviye de kullanılmalı ve ürünlerin doğallığı bozulmamalıdır.

 

(Visited 30 times, 1 visits today)