Tek Biz mi Varız?

Uzay, Dünya’nın ötesindeki gök cisimleri arasında var olan sonsuz bir genişliktir. Uzayda bilinen ve yaşanılır  tek gezegen Dünya olarak biliniyor Bir gezegenin yaşanılır olabilmesi için dört ana ihtiyacın olması gerekir. Bunlar ise su, oksijen, atmosfer ve en önemlisi gece gündüz sıcaklık farklarının az olmasıdır. Bu saydığımızın hepsi sadece Dünyada vardır. O yüzden bütün evrende sadece biz  varız gibi düşünülmektedir. Aslında bu bir kısım bilim insanlarının teorisidir. NASA, hep gezegen arayışında olduğundan bu konu ona süper gelir. Zaten onlar uzaktan güneşe dokunduklarını söylemektedir.

Bazı insanlar Satürn’ün uydusu olan Titan’da yaşam olduğunu inanıyor. Çünkü Titan’da o dört ana ihtiyaç var ama olası bir uydu olduğu için oraya geçemeyiz ayrıca o taraf aşırı soğuk. Bu nedenle Titan’a gidemeyiz.

Belki başka bir gezegende yaşam vardır. Onların bizden haberleri yoktur. Onlara ulaşmak imkansızdır. Çünkü Dünya’nın en yakın gök cismi aydır. Aya gitmek 1 ya da 2 ay sürer Plüton ise 680 yıl sürer. İnsanlar zar zor 6 ay süren Mars’a giderken nasıl 32 ışık yılı sürecek yere gitsin ki? Belki gelecekte olur.

 

(Visited 43 times, 1 visits today)