Tedbir

Dünümüz, geçen iki gün öncesinin yarınıydı.  Peki ne yaptık? Veyahut da ya niçin yaptık? İnsanlar günlük hayatlarında bu tür bir soruyla çoğu zaman karşılaşma fırsatı bulamazlar. Ne zamanki yapmış olduğu hataların sonucu kapılarına dayanır, o zaman da derler ki; keşke zamanı geriye alabilseydim. Planlı bir hayata sahip olan insanlar, geçmişe takılı kalmamayı bilirler ve geleceklerine odaklanırlar. Nede olsa geçmiş geçmişte kaldı önümüze bakmak gerekir.

Geleceği görmek geleceğimizde karşılaşabileceğimiz aksaklıkları görmemize olanak sağlayarak geleceğimiz için doğru tedbirleri almamızı sağlayacaktır. Eğer ki bir insan yaptığı hatanın nelere sonuç doğurabileceğini öğrenirse tedbir almanın yanı sıra yeni yollar arayışına girecektir ve bir kurtuluş yolu bulacaktır. Örneğin bir iş adamının işine giden güzergâh üzerinde trafik kazası nedeniyle araç trafiğine yakalanarak işe geç kalmamak için alternatif başka yollar kullanacaktır. Bu sayede gideceği yere geç kalma olasılığı azalacaktır ya da sıkışık trafikte zor anlar geçirmek gibi bir sıkıntı içerisinde de olmayacaktır. Bunu sadece gelecek hakkındaki bilgisi ile gerçekleştirecektir. Ve ya aynı iş adamı mülkler arasında seçim yaparken aralarında gelecekte en fazla değer biçilecek olan mülkü seçerek kar marjını en yüksekte tutacaktır.

Geleceği görmek insanın hayatını bir planla ve bir düzenle yaşamasını kolaylaştıracaktır. Fakat gelecek hakkında bilgi sahibi olmak bir yandan insanın gelecekte yaşayacaklarını düşünerek psikolojik sıkıntılara yol açacaktır ki bunun çözümü de plan yapmak ve planlı yaşamaktır.  Soğuk kanlı bir insan için plan yapmanın bir önemi olmayacaktır. Çünkü onlar yapılması gerekenleri en doğru zamanda yaparlar ve hataya yer vermemek için düşünerek hareket ederler.

Bir şeylerin yolunda gitmesi mutluluk hazzının yanı sıra içinizi ferahlatan bir hissiyatı da yanında getirecektir. Stresin azalmasının temel sebebi bundan kaynaklanmaktadır. İşlerin yolunda gitmesi de önceden alınan en doğru tedbirlerle gerçekleşecektir. Depremi düşünebiliriz bununun için. Toplum içerisinde depreme karşı alınan en büyük önlemin deprem çantası olduğu inkâr edemeyiz. Bu doğru bir tedbir olmasında rağmen biz göçüğün altında kalmaktan koruyamaz. Fakat gelecek hakkında bilgi sahibi olsaydık kesinlikle alacağımız en büyük önlem deprem öncesinde evi boşaltmak ve can güvenliğimizi sağlamak olurdu.

Bu dönemde bilginin hayatımızda vazgeçilemez bir yeri olduğu ortada. İnsanlarında bilgiye aç oldukları kaldı ki konu gelecekleri hakkında ise insanlarda benim gibi geleceklerini  görmeyi, geçmişe gidip değiştirmeye karşılık olarak seçeceklerdir.

(Visited 34 times, 1 visits today)