Su kıtlığını engelleyebilmek için fikirler

Son yıllarda insanların başına felaketler gelmeye başladı. Özellikle 2020’nin başlarında felaketler zirve yaptı. Bunlardan bazıları: Kobe Bryant ve Maradona’nın ölümleri; Küba, Elazığ ve İzmir depremleri ve CORONA.

Bence CORONA 2021’DE bitecek ancak su kıtlığı ve iklim değişikliğinden dolayı bir sürü felaket ortaya çıkacak. Yavaş yavaş herkes su kıtlığının geldiğini anlıyor. Mesela Ankara’nın barajlarında 110 günlük su kaldı. Neredeyse tüm ülkelerde su sıkıntıları başlamak üzere. Gelecekte daha fazla sıkıntı olmaması için şimdiden önlemler almaya başlamak gerek. Bu önlemlerden bazılarını işte bu bloğumda anlatacağım.

Türkiye yakın gelecekte su kıtlığı yaşayabilir

1)Lavabolarda kullanılan sular arıtılıp tuvalet sifonlarında kullanılmalı.

2)Deniz sularının tatlı suya çevrilmesi için daha fazla yatırım yapılmalı

3)Evlerin çatısına yağmur sularını toplayabilecek bir sistem getirilmeli. Ardından bu toplanan suların temiz olma oranına bakılarak evlere aktarılmalı.

4)Kullandığımız sular arıtılarak bahçe sulamada kullanılmalı.

5) Yollara yağmur sularını toplayabilecek bir sistem yerleştirilmeli. Bu sayede hem oluşabilecek sellerin sayısını hem de boşa giden su miktarını azaltmış oluruz.

6)Betonlaşmanın önüne geçilmeli eğer geçilmezse yeşillik oranı azalır bununla birlikte oksijen oranı azalır. Sonuç olarak iki felaket birden canlılara zarar vermeye başlar.

7)Eğer fazla bina yapacaksak o binaların bazı katlarına doğal çimler ve ağaçlar dikilmeli. Bu sayede betonlaşmanın zararlarını azaltmış oluruz.

8)Her ilçede belli bir yeşillik oranı belirlenmeli ve bu oranın altına inilmemeli.

9)Atıklar su kaynaklarına ya da etrafa atılmamalı. Çünkü rüzgar ile bu atıklar su kaynaklarına ulaşabilir. Çöp konteynerleri diye bir şey var, UNUTMAYIN!

Su Döngüsü Nedir - Ara Mühendislik

Beşinci altıncı, yedinci ve sekizinci maddeleri yazmamın sebebi: Su döngüsü adlı bir olay var doğada. Su döngüsü, su kaynaklarındaki suların yazın buharlaşıp kışın yoğunlaşmasına yani kısaca yağmur olarak yağmasına denir. Bu döngü bozulursa su kaybı fazlalaşır. Örneğin yağan yağmurlar toprak değil de betona yağarsa bu döngüyü bozmuş oluruz.

 

OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM!

 

 

 

 

 

 

(Visited 49 times, 1 visits today)