Stresin Hayatımızdaki Etkileri

Stres, “vücudun bir tepki vermesini ya da duruma adapte olmasını gerektiren her türlü uyarıdır”. Ev değiştirmek, korku ve gerilim filmleri izlemek ya da gergin hissetmek bir stres kaynağına örnek gösterilebilir. Stres bazen hayatımız için yararlı olabilir ama genellikle zararlıdır.
Stres olmak ya da olmamak çoğunlukla bizim elimizdedir. Kendinize güvenin, işe yarayacaktır. Olabildiğince stresten uzak durmalısınız.
Bildiğimiz 3 tip stres vardır. Bunlar çevresel, fiziksel ve duygusal strestir. Çok gariptir ki vücudumuz stres durumu algıladığında “sempatik sinir sistemi” uyarılır. Bunu sonucunda “tansiyonun yükselmesi, kalp atışların çok hızlanması, görüş kalitesinin artması, uç noktalara kanın daha çok pompalanması” gibi sorunlara yol açabilir. Mesela sınav ve iş stresi çok görülen stres türlerinden biridir. Stres durumunda vücut adrenalin salgılar. Şimdi stresin etkilerine geçelim.
Stresin hayatımız üzerindeki en çok bilinen etkilerine örnek verecek olursak, bunlar:


1. Baş Ağrısı
2. Saç Dökülmesi
3.Hafıza Sorunları
4. Akne\Sedef Hastalıkları
5. Uykusuzluk
6. Kalp Krizi
7. Astım
8. Şeker ve Yağ Düşkünlüğü
9. Sindirim Sorunları
10. Göbeklenme
11. Bel ve Sırt Ağrıları
12. Tansiyon
13. Adrenal Yorgunluğu
14. Kan Şekeri
15. Adrenal Yorgunluğu
16. Tansiyon
17. Bel Ve Sırt Ağrıları
18. Yaşlanma
19. Bağışıklık Sistemi

Stres olmaktan kaçamıyor musunuz? Her sabah kalktığınızda aynaya bakın ve  “Her şey çok güzel” deyin. Bu benim size tavsiyem, kesinlikle işe yarıyor. Kesinlikle kendimle mi konuşacağım çok saçma diye düşünmeyin.​ Şimdi size stresten nasıl üstesinden gelebileceğinizden bahsedeceğim.

Yürüyüşe çıkın ve rahatlayın belki yanında birazda müzik dinleyebilirsiniz. Müzik dinlemek kesinlikle sizi rahatlatacaktır, özellikle klasik müzik tercih edebilirsiniz. Eşyalarınıza bağlanmayın, mesela ben eşyalarıma çok bağlanırım ve eşyalarıma bağlandığım zamanlar kendimi stresli hissederim o yüzden artık stresten vazgeçebilmek için eşyalarıma bağlanmamaya çalışıyorum. Tartışmaya girmemeye çalışın, kavgadan uzak durun. En çok stres arttıran etkenlerden biri de kavga etmektir. Bu nedenden dolayı kesinlikle ama kesinlikle kavgaya girmeyin. Olabildiğince trafiğe girmemeye çalışın. İnsanlar trafikteyken çok stresli olur. Her zaman olumlu olun. Olumlu olmak hem etrafınızdaki insanlara hem de size de iyi hissettirir. Gülümseyin, gülümsemek size stresinizi unutturacaktır. Meditasyon yapın, meditasyon ile ilgili bilgi almak isterseniz size bir blog yazısı önereceğim:

Yoga: Ruhunuzu Sakinleştirin!


Kesinlikle okumalısınız. Nefes alıştırmaları yapın. Her öğrencinin yaşadığı en çok stres tabii ki sınav stresidir. Ben önceden çok fazla sınav stresi yaşardım. Daha sonra sınava girmeden önce kendime “Sakin ol, sen yaparsın.” diyorum. Nefes alıştırmaları yapıyorum. Ve gerçekten başarımın büyük oranda arttığını gözlemledim. Kesinlikle deneyin.😊😀😉Ve mutlu olun🙃👍🏻😄

 

*Alıntı:http://nedenolur.net/stresin-vucuda-etkileri/

(Visited 254 times, 1 visits today)