Stres Çarkı

Merhaba arkadaşlar! Bu yazıda sizlere şu anda fenomen hale gelmiş olan stres çarklarından bahsedeceğim. Stres çarkının aslında nasıl bir şey olduğunu anlatacağım.

Bazıları stres çarklarının stres atmadığını, aksine daha çok stres yaptığını söylüyor. Ben aynı fikirde değilim. Bence stres çarkı stres yapmıyor. Stres atmamıza yardımcı oluyor. Ben de stres çarkı kullanıyorum. 20 TL’ye ve 40 TL’ye aldığım iki adet stres çarkım var.

Resimde de görebileceğiniz gibi, stres çarkı rulmanlardan oluşuyor. Ortadaki rulmanlar stres çarkını döndüren rulmanlardır.

20 TL’lik bir stres çarkı

İşte bu stres çarkının aynısı bende  de var. Bu  çark yaklaşık 2 dakika 30 saniye dönüyor. Elbette herkeste bu hızda dönecek diye bir şey yok. Kimisinde 1 dakika döner ama bende 2 dakika 30 saniye dönüyor. Bu tarz stres çarklarının rulmanları bozulduysa artık hızlı dönmüyorsa bazı çözüm yolları var. Stres çarkını kolonyaya koyun. Yaklaşık 30 dakika bekletin. Daha sonra diğer yüzünü çevirin ve 30 dakika daha bekletin. Bu sayede stres çarkınızın hem sesi hem de eski hızı yerine gelecektir. Benim de başıma geldi ve ben bu yöntemi kullanarak çarkımı eski haline getirdim.

40 TL’lik stres çarkı

Bende ki bu stres çarkının siyahı. Bu stres çarkının hızı ve rulmanları bozulmaz. Oynadıkça açılır stres çarkı. Sakın rulmanlarını hızlandıracağım diye kolonyaya koymayın. Aksi halde çark bozulur, çok fazla yavaşlar.

Rulmanlar

Stres çarkı rulmanlar olmazsa dönmez. İçlerinden herhangi birinin olamaması bile yavaşlamasına ve dönmemesine sebep olur.

Önceden rubik küpler fenomendi. Herkesin elinde olurdu.  Yakın zamanda ise  stres çarkı bulundu ve şu an yolda yürürken bile herkesin elinde stres çarkı görmek mümkün.

Bu arada stres çarkını hiçbir zaman ayçiçek yağı ile yağlamayın.  Çünkü stres çarkı çok fazla yavaşlar. Bunu da zamanla fark edersiniz. Bazı stres çarklarının etrafı biraz çıkıntılı olur. Bu çıkıntılar stres çarklarını döndürdükçe ellerinizi kesiyor. Bu nedenle dikkat edilmesi gerektiğini söylemek isterim.

Kendi başınıza da stres çarkı yapabilirsiniz. Rulmanları Japon yapıştırıcısı ile birbirine yapıştırın. Ve hepsi bu. Artık güzel bir stres çarkınız var.

Yazımı sanırım herkesin aklında olan bir soruyla bitirmek istiyorum.  Acaba stres çarkının yerine de bir şey çıkacak mı?

(Visited 184 times, 1 visits today)