ÖZGÜRLÜK MÜ YOKSA KÖLELİK Mİ?

Her millettin kendine özgü bazı inanışları var. Ama bazı ülkelerde bu inanışlara karşı gelirsek, kendi düşüncemizi öne sürersek; toplum tarafından dışlanmak söz konusu. Herkesin görüşleri farklıdır ve herkes inanmak istediğine inanmak konusunda özgürdür. Eğer bir insan inanışı yüzünden bir toplumda yargılanıyorsa , buna özgürlük denildiğini hiç zannetmiyorum.

Dediğim gibi herkes istediğine inanmakta özgürdür. Çünkü insan düşünen bir varlıktır ve kendisine ait fikirleri, düşünceleri vardır. Ama eğer inanışlarımız doğrultusunda bir toplumdan dışlanırsak buna özgürlük denmez. Bizim ülkemizde, toplum baskısı olduğu için herkes aynı düşünceye sahip olmak zorunda. Bana göre bu özgürlük değil kölelik. Özgür bir insan,  inanışlarından dolayı yargılanmaz. Peki özgürlüğün ve köleliğin tanımı nedir? Bence bunu açıklarsam ne demek istediğimi anlayacaksınız…

ÖZGÜRLÜK: Herhangi bir koşulla sınırlanmama, zorlamaya, kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranma durumu. 
KÖLELİK: Bir insanın başka birinin malı ve mülkü olması.

Sonuç olarak; inanışlarımız toplum baskı olmazsa bizi özgürleştirir ama eğer tam tersi ise köleleştirir. Ve bu da kültürden kültüre değişecek bir durumdur. Ama ülkemiz açısından bakarsak, köleleştirir.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)