Her şeyi teknoloji ile bütünleştirdiğimiz bir dünyada tabii ki sosyal hayatımızı da özellikle biz çocuklar teknoloji ile birleştirdik. Bu sayede birçok geleneksel oyunumuzu unuttuk. Körebe, arapsaçı, çelik çomak, kukalı saklambaç, bülbül kafeste, çatlak patlak, istop gibi oyunları örnek olarak verebiliriz. Bu oyunların çocukların büyümesine, sosyalleşmesine ve beyinlerinin gelişmesinde çok büyük etkileri olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden çocukların bilgisayar başında oynadıkları savaş, araba, makyaj yapma gibi oyunlardan bin kat daha güzel olduğunu düşünmek tabii ki de boş yere değil.
Son zamanların ebeveynlerinde de az suç yok. Bu cümleyi bu şekilde rahat söyleyebiliyorum çünkü ne zaman etrafımdaki çocuklu insanlara baksam çocuklarının eline oyalanmaları için herhangi bir elektronik cihaz vermiş olarak buluyorum. Küçüklüğünden beri tablet, telefon vb. gibi araçlarla içli dışlı olan çocuklardan tabii ki de bir anda kopmalarını bekleyemeyiz, bu küstahlık olur. Ee tabi ki de bu ortamda, çocuğun arkadaşları onu dışarıya oynamaya çalıştığında’ Hayır, dışarı çıkmayalım PUBG’a girip takım olarak oynayalım’ diyecek bunu yaparak aynı zamanda dışarıya çıkıp sosyalleşmeyi düşünen çocuk da zamanla bilgisayar oyunlarının bağımlısı haline gelecek.
Zamanla bu konuda ebeveynler kendilerini suçlamaya başlayacaklar ve bence suçlamaları da gerekiyor, çünkü ebeveynler de boş zamanlarında telefondan oyun oynayıp çocuğuyla ilgilenmeyip çocuğa kötü örnek oluyor, bu da yetmezmiş gibi çocuk aktif bir şekilde oyun oynarken onu dışarıya gerçek arkadaşlarının yanına itmiyor ya da herhangi bir yasak koymuyor. Durum böyle iken tabi ki geleneksel oyunlarımızı kaybetmemiz ve çocukların bilgisayar oyunları bağımlısı olması çok normal bir durum, buna şaşırmamamız gerek.