Hepsi insanların işlerini yapmaktan sıkılmaları ile başladı. Çünkü teknoloji ilerledikçe işler de zorlaşıyordu. Bu problemin en kolay çözümü ise hayvanlardı. İnsanlar, hayvanları binek yaptı daha kolay yol kat etmek için. Zaman su gibi aktı böyle. İnsanların, ulaşım dışında hunharca sorunları çıkmaya başladı. Sonra insanlar bu işler için robotlar yapabileceklerini keşfetti. Bu aslında büyük bir devrimdi. Temizlikten tıpa kadar ulaştı bu robotlar zamanla. Ve en sonunda, günümüze yakın, insanlar robotları bir üst seviyeye çıkardılar: Yapay zeka. Yaptıkları bu robot, insanların sayısız sorununa deva oldu. Bunun sebebi, bu robotlar insan gibi konuşuyor, cevap veriyorlardı.
Yapay zeka zamanla çok daha ilerledi. Artık, kitaplardan herhangi sayfadaki herhangi bir kelimeyi bulup, sorana iletebiliyor, insanların seslerini taklit edip kullanıcının istediklerini söyletebiliyordu. Bu ilk bakışta muhteşem bir şey gibi gözükebilir insan gözüne, ama çok farklı amaçlar için kullanılabilir. Mesela, başka bir ülkenin başkanına söylemediği şeyler söyletip, ülkede iç karışıklar çıkartılabilir. Tabii bu ancak ülkeler arasında çıkacak sorunlarla yeterli değil. Basit düşünelim, yakın bir arkadaşınızın arkanızdan konuştuğunu düşünsenize, aranız hep aynı kalır mıydı? Maalesef yapay zeka iyilik için üretilmiş olsa da aslında ülkeler arası savaş bile çıkarabilecek bir teknoloji. Ülke liderlerin istemedikleri şeylerin söylenmesi, hem halkta, hem yakın ülkelerde karışıklığa yol açar. Bu karışıklıklardan yararlanarak düşman ülkeler aslında isteklerini bölüp parçalayıp fethetmiş olur. Bunlar ile kalmayıp, kullanılan ülkenin liderinin haberi bile olmadan ortalığı karıştırmak için savaş açmış gibi gösterebilir. Dahası, belli bir süre sonra, yapay zeka daha da gelişince, artık hangisinin gerçek lider olduğunu bile anlamamız imkansızlaşabilir. Bu çok kötü bir son olurdu. Bütün bu eylemleri yapabilme gücü daha bir insana bile verilmemişken bir yapay zeka robotuna verilmiş olması çok ilginç değil mi? Olumsuz yanları ağır bassa bile bazı olumlu yanları da var. Mesela ölen bir lideri sanki hala yaşıyormuş gibi gösterebilir. Bu aslında insanlar için maddi bir yarar sağlamasa da manevi anlamda büyük önem taşıyabilir. Bazı toplumlar( Bizim gibi)liderine düşkün olunca onu geri getirebilme düşüncesi aslında insanı havaya uçuruyor. Örneğin tam şu anda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü gördüğünüzü, onunla konuştuğunuzu ve onun size yanıt verdiğini düşünsenize…
Lakin liderleri geri getirebilme düşüncesi kulağa çok cazip gelse de bütün bu otoritenin bırakın yapay zeka robotlarını ve ya insanı, koskoca insanlıktan uzak tutulmalı. İnsanoğlunun eline ne zaman böylesine bir güç değdi de barış ve huzur adına kullandı ki… Bu otoriteyi nasıl insan yaptıysa, kendisi yok etmeli ve ya asla kullanılmaması üzere b bilgiyi çok derinlere gizlemelidir.