Ne Olacak Bu Dünyanın Hali

 

BM Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı’nın 2021’de yayımladığı rapora göre, küresel nüfus artış hızı gelecek on yıllarda düşmeye devam edecek olsa da dünya nüfusunun 2050’de 2020’ye göre yüzde 20 ila 30 arasında daha fazla olacağı tahmin edilmektedir. Dünyamızdaki bu nüfus artışına bağlı olarak barınma, su, gıda ve enerji ihtiyacı da karşılanması zor hale gelmektedir. Bu ihtiyaçları karşılamak için de birçok yeni bina, fabrika vb. yapılması gerekmekte olup daha fazla su kaynaklarına, tarım alanlarına ve enerjiye ihtiyaç duyulmaktadır.

Küresel ısınma, küresel düşünceler… | BES / HAYAT | Sigorta Medya

Su ihtiyacının karşılanabilmesi için göllerden, derelerden ve diğer su kaynaklarından çok fazla su çekilmekte ve bu su kaynaklarının bazıları kurulmaktadır. Enerji ihtiyacının karşılanması için de termik santraller, nükleer santraller gibi enerji üreten binalar inşa edilmekte ve bu binalar zararlı gazlar üretip bunları atmosfere salmaktadır. Nüfus artışına bağlı olarak da barınma ihtiyacı artmaktadır. Barınma ihtiyacını karşılayabilmek için de verimli topraklar, ormanlar katledilmektedir. Bunun sonucunda da gıda ihtiyacını karşılamak için gerekli olan tarım alanları ve ormanlık alanlar azalmaktadır. Ağaçların azalması ve insanların daha fazla zehirli gaz salınımına yol açması ozon tabakasının incelmesine, iklim değişikliklerine, küresel ısınmaya sebep olmaktadır. Ozon tabakası incelince güneşten gelen zararlı ışınlar Dünya’mızı daha fazla etkilemekte; kutuplardaki buzullar erimekte, canlılar bu zararlı ışınlardan etkilenmekte ve bazıları ölmektedir. Buna bağlı olarak canlı türleri yok olmaktadır.

Bu sorunu çözebilmek için insanlık adına yapılabilecekler var. Fabrikalardan zararlı gazların az çıkması için fabrika bacalarına filtreler takılmalı ve fabrikaların bu işle ilgilenen görevliler tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer fabrika filtre takmamışsa gerekli cezai işlemler başlatılmalıdır. Araba egzozları için de benzer çözümler uygulanmalıdır. Enerji üretimine gelirsek de elektrik üretiminde yenilenemez enerji kaynaklarını savunan insanlara karşıyım. Çünkü yenilenemez enerji kaynaklarından enerji üretilirken çok fazla zehirli gaz atmosferimize yayılmakta ve yenilenemez enerji kaynakları sınırlıdır. Ancak eğer yenilebilir enerji kaynaklarını kullanırsak hem çevremiz temiz kalıp kirlenmez hem de yenilenebilir enerji kaynakları tükenmediği için uzun bir süre kullanabiliriz. Kısacası yenilenemez enerji kaynaklarını kullanmak yerine yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak çok daha mantıklıdır. Ayrıca nüfusun çok hızlı artmasının önüne geçilmelidir. Dünya çapında nüfus artış oranı en fazla olan ülkeler genellikle gelişmemiş olan ülkelerdir. Doğurganlık oranının azaltılması için benim görüşüm, ilk çocuktan sonraki çocuklar için daha fazla vergi yükü getirilmesi, bu şekilde belirli dönemde daha fazla vergi yükü altına girmek istemeyen aileler fazla çocuk yapmaktan kaçınacak ve doğurganlık oranı düşecektir.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Çeşitleri - Mika İnşaat

Sonuca bağlarsak insanlar olarak dünyamızı korumalı, doğamızı temiz tutmalı atmosferin ısınmasını engellemeli ve canlıların nesillerinin yok olmasını engellemeliyiz

(Visited 10 times, 1 visits today)