NAYLON POŞETLER

 

Her insan markete gidince, eminim ki naylon poşet kullanıyordur. Poşetin doğada yok olma süresi ise 800 yıldır. Bunu az kişi biliyor, bilenler de doğayı korumak için az poşet kullanmıyor. Poşetin bir zararı da petrolden yapılmasıdır. Poşet denize atıldığında, parçalara ayrılıyor. O kadar küçük parçalara ayrılıyor ki bir insanın mikroskop olmadan bu parçalanmış poşetleri görmesi mümkün değil. Daha sonra balıklar onu yiyecek zannedip yiyorlar. Biz de naylon poşet yemiş bu balıkları yiyoruz ve bütün vücudumuza, doğada yok olmayan ve sağlığımıza zararlı poşetler parçaları girmiş oluyor.

 

Ne yazık ki dünyanın her yerinde, insanların yaşamadığı yerlerde bile rüzgar ve dalgalarla hareket eden bu poşet parçalarından bulunmaktadır. Örneğin dünyanın en derin çukuru olan Marianna Çukuru’nda bile poşetlere rastlanmıştır.

 

 

 

Poşetin zararlarını azaltmak için poşet kullanmayıp eskisi gibi file, bez torba gibi doğaya zarar vermeyen ürünlerden kullanmalıyız. Poşetin paralı olmasının, poşet kullanımını azaltacağını düşünüyor ve bu kararı destekliyorum. Ancak sadece naylon poşet kullanımını azaltmak değil, buna benzer bütün naylon ve plastikten yapılmış ürünlerin kullanımını azaltmalıyız. İnsanları naylon kullanmama konusunda bilgilendirmeliyiz.

 

 

Sağlığımız için, geleceğimiz için naylon poşet kullanımını azaltalım….

(Visited 481 times, 1 visits today)