Fil hastalığı olan insanları genişlemiş ya da şişmiş kol ve bacaklarından tanırız, bu hastalık parazitli solucan, sivrisinekler tarafından vuregemalayi, urkeryabankrofiti ve bruyatımori virüslerinin bulaşmasıyla ortaya çıkar, şu anda Fil hastalığından dünya genelinde yüz yirmi milyon insan etkilenmiştir ve bunların 40 milyonunun durumu ciddidir. Bu hastalığın en önemli özeliği lenf damarlarını tıkayarak iltihaplanmaya yol açmasıdır. Bunun sonucunda özelikle ayak ve bacakta aşırı şişme görülür, fil hastalığı Tanzanya, Kenya, Uganda, Roanda, Burundi, Suddan ve Etiyopya’da bulunur. Türkiye’de ise Alanya, Elazığ, Çubuk ve Samsun’da rastlanmaktadır. Asıl tropikal bölgelerde rastlanılır bu bölgelerde bulunulduğunda sivrisineklere karşı, cibinlik altında uyumalı ve böcek ilacı kullanılmalıdır. 2003 yılında yaygın bir antibiyotik olan doxicilinin fil hastalığında kullanılabileceği belirlenmiştir. Solucanların taşıdıkları volkabya adlı bir bakteri ile simbiyotik bir hayat sürerler. Taşıdıkları bakteri ölünce solucanlar da ölürler.
2.Progeria
Halk dilindeki adıyla erken yaşlanma hastalığı. Konu hakkında yapılan bilimsel araştırmalar hastalığa sebep olan bakterileri bulmak ve bu sayede insanların ömrünü uzata bilmektir normalde ortalama 80 yıl yaşayan bir insan 12-13 yaşlarında
yaşamını yitirir diyor bir deyişle 10 yaşında bir insan 70 yaşındaki bir insanın görünüşüne sahiptir 8 milyon da bir görülen bu hastalık için çalışmalar hastalığın sona ermesi yerine yaşamlarını uzatılmasına çare araştırılmaktadır, dünyada sadece bu hastalığa sahip yaşayan 48 insan bulun maktadır.
3.pika
Bir kişide yenmeyecek maddeleri sürekli olarak arzulaması şeklinde görülür arzulanan ve tüketilen maddeler kişinin yaşıyla değişir çocuklar tutkal, hayvan dışkısı, kum, böcek yaprak veya taş gibi maddelerin tüketirken genç ve yetişkinler ise kirli çamaşır deterjanı ve toprak gibi maddelere yönele bilirler, pika mineral ve vitamin azaldıkları için ortaya çıkabilir yalnız yiyecek olmayan maddeleri tüketimi bağırsak duvarlarının hasar görmesi ve delinmesine zehirlenme ve ölüme kadar çıkabilen sağlık sorunlarına yol açabilir, pika en çok küçük çocuklarda ve hamile kadınlarda görülebilir bu hastalığın görüldüğü çoğunlukla terapiden fayda görmüştür psikolojik tedavi özellikle bu yeme bozukluğuna duygusal sebeplerini bulmak ve çözümlemek pikanın başka yeme bozukluğunun sebebiyet vermesini engellemek ve hastalığın sebebi olabilecek başka psikolojik sorunların çözümlenmesi ile etkili olmaktadır.
4.Yürüyen ceset sendromu
Bu bir aklı depresyon ve intihar ilimleri sendromudur. Öyle ki bu durumda hasta her şeyi kaybetmiş olmaktan şikayet eder. Tutkularını, vücudunun bir kısmını ya da tamamını genellikle öldüklerini ve yürüyen bir ceset olduklarını düşünür, şizofreni ve bipolar bozukluk gibi hastalıklarla bağlantılı onlar sendromu yakalanan insanlar öldüklerini ve etlerinin kuruduğunu ve bazen de yaşamsal organlarının olmadığını düşünüyor. Bazen hastanın teninde kurtların gezildiğini ikna etme derecesine kadar uzar bazı hastalar bunu kanıtlamak için inkar eder. Oldukça az rastlanan sendrom 2008 yılında 53 yaşındaki Philipinli bir kaydında görüldü. Ölü olduğunu söyleyen kadına ilaç ve beyne elektrik şokuyla tedavi uygulandı.
5.Human Populema
Ağaç hastalığı olarak bilinen hastalık aslında bir mantar hastalığıdır hastalığın esas adı ise “human populema” virüsüdür. Bu hastalık kendini el ve ayaklarda ağaç köküne benzeyen silgilerin oluşmasıyla gösterilmektedir, uzmanlar doğru tedavi yöntemleriyle bu hastalığın iyileşebileceğini söylemektedir, bu virüsün dünyada milyonda bir rastlamaktadır.