Eskiler boşuna dememiş ”Müzik ruhun gıdasıdır” Evet bence gerçekten çok doğru bir söz. Müzik ruhu gerçekten besler, onu doyurur. Aynı zamanda müzik sadece keyif için yapılmaz, bazı yanlardan aklımızı geliştirmek için de yapılır. Mesela, müzik dinlemek:
1. Mutluluğu arttırır
2. Stresi azaltır
3. Ruh halini yükseltir
4. Depresyonu azaltır
5. Uyumayı kolaylaştırır
6. Hafıza gücünü arttırır
7. Seyahatlerimizi keyifli hale getirir
Özellikle klasik müzik en faydalı müzik türüdür. Klasik müzik deyince aklımıza ilk gelen isimlerden biri olan Wolfgang Amadeus Mozart. 27 Ocak 1756’da Avusturya Salzburg da doğmuştur. Müziğe olan ilgisi eğitim sürecinde manastırda koroya katılmakla başlamış. O, keman ve org ile ilerleyip 35 senelik yaşamında 626 eser üretmiştir. Mozart müziğinin aklı geliştirdiğini bilimsel olarak da kanıtlamıştır. Ailemizde herkes müziği çok sever. Mesela, ben spor yaparken müzik dinlerim. Genelde enerji veren, pop türünü tercih ederim. Uyumadan önce ise sakin, klasik müzik dinlerim. Ailemizde herkes farklı müzik türlerini sever. Ben pop müzik severim, babam türkü sever, annem klasik müzik sever. Yaptığım aktivitelere göre dinlediğim müzik türü değişir. Bunun yanında şehirler arası seyahatlerde arabada hepimizin sevdiği müzikler dinlenir ve herkes diğerimizin sevdiği müzik türünü saygıyla ve beğeni ile dinler.
Müziğin evrensel olduğu ve bütün dünya insanları arasında ayrı bir bağ kurduğu söylenir. Müzik insanlıkla birlikte büyür. Bizim görevimiz müziği sonsuza dek yaşatmaktır.