Murphy Kanunu mu , Çekim Yasası mı?

 

Merhaba , bu bloğumda rehberimiz, “Bir şeyin olma olasılığı, isteme olasılığı ile ters orantılıdır.” diyen Murphy Kanunu mu yoksa “Evrene göre kural yoktur. Bir şeye şimdi sahip olduğunuzun hislerini sunarsanız evren de buna yanıt verir.” diyen Çekim Yasası mı olmalı? konusu hakkında kendi düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım. İyi okumalar…

    Öncelikle aslında konuda bizlere kısaca özetlenmiş olan Murphy Kanunu ile başlayalım. Murphy Kanunu Belirli bir gelişme herhangi bir yerde ortaya çıkmadıysa, zaten bu durumda mümkün değilmiş demektir. Çekim yasası ise hayatında gerçekleşen tüm olumlu veya olumsuz olayları senin kendine çektiğini söyler. Siz hangi söze katılıyorsunuz? Ben Murphy kanununa katılmıyorum çünkü eğer istediğimiz şey için olmayacağına dair bir gösterge varsa vazgeçmemeliyiz. Çünkü eğer gerçekten çok istiyorsak istediğimiz şey için her daim çabalarız , vazgeçmeyiz. Her zaman olumlu düşünmeliyiz ve bence bu düşüncelerimiz sonucu belirler. Her düşüncemiz bir enerjidir. Bizler her an evrene enerji yayıyoruz. Evrene gönderilen enerji, arzumuzun bizim için ne kadar önemli olduğuyla ya da ne kadar küçük bir istek oluşuyla, ya da ne kadar büyük bir istek olduğu ile ilgilenmeksizin sadece aynı frekansta olan enerjiyi arar. Yani, neyi düşünür ya da neye odaklanırsanız, onu elde edersiniz. Çekim Yasasına göre düşüncelerimiz gerçekleşmek zorundadır. Bunun içinde negatif düşünceleri uzaklaştırarak pozitif düşüncelere odaklanmalıyız. Günlük konuşmalarımızdan örnek olarak ”Ödevlerimi zamanında yetiştiremeyeceğim.” yerine ”Ödevlerimi yetiştirdim ve şuan çok rahatım.” , ”Sınava çok çalışmama rağmen geçemeyeceğim.” yerine ”Sınava çok çalıştım ve başarılı oldum.” ya da ”Bu hastalığı yenemeyeceğim.” yerine ”Hastalığımı yendim ve şuan çok sağlıklıyım.” gibi cümleler kullanabiliriz. Böylece düşüncelerimizin gücüyle yaşantımızda ne istiyorsak onu kendimize çekmiş oluruz.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi benimle payleşırsanız çok sevinirim. Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

Araştırma yaparken kullandığım kaynaklar:

1-   https://www.milliyet.com.tr/pembenar/a-nilgun-aktas/cekim-yasasi-nedir-ve-nasil-dogru-kullanabiliriz-1891563

2-  https://tr.wikipedia.org/wiki/Murphy_Kanunlar%C4%B1

3-  https://www.milliyet.com.tr/murphy-kanunlari-nedir-murphy-kanunu-ornekleri-nelerdir–molatik-641/

(Visited 227 times, 1 visits today)