Murphy Kanunları ve Çekim Yasası

“Bir şeyin olma olasılığı, isteme olasılığı ile ters orantılıdır.” diyen Murphy kanunu mu yoksa  Çekim yasası mı olmalı?

Murphy kanunları 1918 senesinde doğan  Edward A.Murphy Jr tarafından ortaya atılmıştır, Murphy kanunları  aynı zamanda bazı olumsuzlukların nedenlerinin incelenmesidir. Örneğin; Hava çok güzel tüm işlerinizi bitirmişsiniz ve futbol oynayacaksınız ama yağmur yağmaya başlıyor veya önemli bir yere gideceksiniz ama kar yağıyor ve arabanın üstü kar, buzla kaplanıyor o yere gidemiyorsunuz.

Murphy kanunlarına göre “Bir şeyin kötü gitme olasılığı varsa o şey olur, birden fazla olabilecek olumsuz şey var ise olabileceklerden en kötüsü olur.” ABD de  hava kuvvetlerinde birlikte deney yapan John Stapp bir basın toplantısında “Yaptığımız testlerin güvenli devam etmesi Murphy kanunların görmezden geldiğimizden dolayı oluyor” diyor.

Kısacası Murphy kanunları birazcık düşünmek kavramı ile ilgili ve Murphy kanunlarında çoğu zaman olumsuz şeylerden bahsedilsede arada olumlu olanlar da var.

Çekim yasası bir şeyi düşünmek, istemek, başkalarına söylemek ve evrenin bizi duyup düşündüklerimizi gerçekleştireceği teorisidir. Çekim yasası da enerji kavramı ile ilgilidir, aynı zamanda Einstein’ın bu konuda bir çok sözü bulunmakta. Örneğin “İnsanoğlu; ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin bütün evreni dolaşıp, tekrar onlara geri döndüğünü bilse, çok daha dikkatli olurdu.” ve söylendiğine göre olumsuz düşünmemeliyiz, olumsuz konuşmamalıyız, mesela sağlıklı olmak istiyorsak “Ben sağlıklı, mutlu ve huzurluyum “ demek gibi.

(Visited 227 times, 1 visits today)