Merkezde Kim Var?

Anatomik olarak ilk insan kalıntıları 300 bin yıllık bizim türümüze ait olan yani Homo sapiens türüne ait kalıntılar ise 50 bin yıl önceye dayanıyor. Dünyanın yaşı ise 4.54 milyar kendimizi Dünya ile kıyaslayınca biz daha bebeğiz. Peki böyle bir durumda sahiden evrendeki her şey bizim emrimizde olabilir mi ya da her şey bizim için yaratılmış olabilir mi?

Bu sorunun cevabı hangi açıdan baktığımıza göre değişebilir örneğin bir Müslüman muhtemelen evet evren bizim için yaratılmıştır diyecektir çünkü Kuranı Kerim yeri, denizi, göğü, güneşi sizin emrinize ve sizin için yarattım diyor ve hatta insanın gayesini yalnız kulluk olarak göstermiştir.

Ben ise bu görüşe katılmıyorum ve bunun birkaç sebebi var. İlk sebebi ise insan temel varlık olamaz çünkü bizim hayvandan hiçbir farkımız yok biz yok olsak da bu evren var olmaya devam edecek. Bir meteor düşse aynı dinozorlara olduğu gibi bizimde soyumuz tükenecek ve mutasyonlar sonucunda yeni bir canlı formu oluşacak. Aynı şekilde evrenin merkezini insan olarak alamayız örneğin Güneş yok olsa, ki ilerde bir zamanda olacak, insanlığın soyu yine tükenecek o zaman bu evren güneş için mi yaratılmış olacak?

Bu düşünce bence doğa anaya da aynı zamanda hakarettir çünkü yüz binlerce yıldır kendi kendine yaşayıp giderken insan denilen canlı gelip senin ağacını kesiyor ısınmak için hayvanını kullanıyor yük taşıtmak için göllerini derelerini kullanıyor temizlemek için diğer tüylü hayvanlarda bizim kürkümüz olmak için kullanıyor. Tamam, bazıları evet ihtiyaç olarak nitelendirilebiliriz ancak bir süre sonra sözde bizim için yaratılmış evren bizim emrimize olan evren karşı gelmeye başlayacak ve şu an karşı karşıya olduğumuz küresel ısınma ve kuraklık gibi olaylar baş gösterecektir.
Evrendeki her şey bizim için yaratılmışsa neden Kuran bazı şeyleri tüketmemizi yasaklamış örnek verecek olursak domuz eti. Buna benzer sebeple hastalıklarda mı bizim yararımıza diye sorabiliriz çünkü kim hasta olmak ister ve bu nasıl bizim yararımıza olabilir.
Dine göre cevaplarsak bu soruyu çelişiriz çünkü dinler evreni mükemmel olarak nitelendiriyor hastalık mükemmellikte değil bizim emrimize de olan bir şey de değil. Ancak hastalıklar mutasyondur tıpkı her canlının olduğu gibi.
Bence insan şöyle düşünmeli ben şuradaki ağaçtan veya şuradaki köpekten daha gerekli veya gereksiz değilim kimse kimseden daha önemli veya daha önemsiz değil ister insan olsun ister insan olmasın. Herkes ölecek ve benim bir akla sahip olmam beni doğadan üstün yapmıyor çünkü hala fizik kurallarına göre yaşıyoruz ve yaşayacağız. İnsan unutmamalıdır ki ben öldükten sonra benim yerime başa bir insan geçecek ki bu sadece insan için geçerli değil orada duran ağaç ve köpek içinde geçerli. Bu doğanın kanunu, evren kimsenin emrinde değil o sadece zamanla beraber akıyor ve biz döngünün birer parçasıyız.

(Visited 28 times, 1 visits today)