Kuraklık olmasının nedeni küresel ısınmadır. Kuraklık en önemli sorunlardan birisidir. Buna bir bölgede suyun yetersiz olmasına denir. Ama bu tür sorunları sizce nasıl çözebiliriz ?
Mesela suyu tasarruflu kullanarak. Ama tasarruflu kullanmak için de suyu az akıtmalıyız. Bir de suyun fazla olması için yağmur yağması gerekir. Çünkü eğer yağmur yağmazsa susuz kalırız, ağaçlar ve bitkiler susuz kalır, topraklar kurur. Hatta suyu gereğinden fazla akıtırsak da hiç iyi olmaz. Örneğin; Akdeniz’de yazlar sıcak ve kurak geçer. Ama su tasarruflu kullanılıyor. Bir de kuraklık olması hayvanları, insanları ve bitkileri olumsuz etkiler. Hatta ölebilirler. Su Dünya’nın yüzde yetmişini kaplar. Çoğunlukla denizler kaplıyor. Yüksek basınç sistemleri, bulundukları bölgedeki havayı sıkıştırarak yağmurun oluşmasını engelleyebilirler.
Sular yağmurdan dolayı fazla gelir. O yüzden yağmur çok önemlidir. Su olmazsa doğanın bir anlamı olmaz. Çünkü su olmayınca ağaçlar ve bitkiler kuruyor. Toprakların hepsi kuruyor. Suyu iyi kullanmanın başka bir yolu da fabrikaların kirli olan suları arıtmak için arıtma tesisi kurmaları. Çünkü arıtma tesisi kurulmadığında o kirli sular denizlere atılıyor ve suda yaşayan canlılar da ölüyor. Sudaki canlılar bizim için çok ama çok önemlidir. Bu nedenle suyu her zaman idareli kullanmak gerekiyor. Kuraklık olunca Dünya’nın ekosistemi de bozuluyor. Zaten kuraklık olmasının en kötü nedeni de yağmurun yağmamasıdır. Yağmur yağsa bile yine suyu tasarruflu kullanmalıyız ve idareli kullanmalıyız.
Yani kısacası hep yağmur yağıyor diye suyu boşa akıtmamalıyız. Çünkü bazı günlerde yağmur yağmayabilir ya da her gün yağmur yağmayabilir. O yüzden her zaman dikkatli olmalıyız. Dikkatli olmazsak böyle şeyler olur. Bir de küresel ısınma insan kaynaklı faktörler de neden olabiliyor. Mesela fabrika dumanları ve arabadan çıkan egzoz gazları havayı çok kirletiyor. Hava kirlendiği için de yağmur yağmıyor. O yüzden de küresel ısınma oluşuyor ondan sonra da kuraklık oluşuyor. Bunlardan kurtulmak için de fabrika bacalarına filtre takmalıyız ve elektrikli araba kullanmalıyız. Eğer bunların hepsini yaparsak tüm sorunlar hallolmuş olur. Dünya da düzene girmeye başlar.
Sonuç olarak, ne olursa olsun suyu tasarruflu kullanmalıyız. Olabildiğince az akıtmalıyız. Yağmur yağsa bile. Dünya’nın düzeni bozulmaması için bu şart. Suyu çok akıtmak sadece Dünya ile alakalı sorunlar değil su faturasını fazla gelmesine de neden oluyor. Böyle olunca ekonomi de kötüye gitmeye başlıyor. Biliriz ki “Damlaya damlaya göl olur” demişler.