Almanya’daki Spor Kulübüm ve Türkiye

Merhaba, benim adım Eren ve bu  yazımda size Türkiye ile Almanya kulüpleri arasındaki farkı anlatmak istiyorum.

2007-2012 yılları arasında Almanya’nın Karlsruhe kentinde yaşadım. 1. ve 2. sınıfta iken  “Fv Grünwinkel” (Sk Yeşildoksan) adında bir kulübe gittim.

Önce size Almanya’daki kulübümden bahsedeceğim. Almanya’daki kulübümde çoğu kişi benden yaşça daha büyüktü. Ben 2. sınıftım, onlar ise 3. ya da 4. sınıftı. Hepsi de çok iyi oynuyordu.

Almanya’da antrenmana başlamadan önce ısınma hareketleri yapıyorduk. Isınmadan sonra genellikle pas çalışması yaptığımızı hatırlıyorum. Pas verme ve almanın çok önemli olduğu bize sürekli söylenirdi. Futbolun bir takım sporu olduğu ve ancak bir takım olarak birlikte hareket edersek başarıya ulaşabileceğimiz bize sürekli açıklanırdı. “Birlikten güç doğar”. “Takımı güçlü kılan ekip çalışmasının ta kendisidir”. “Futbolda bireysellik olmaz” gibi cümleleri antrenörüm tarafından sürekli vurgulanırdı. Antrenmandan sonra yaptığımız maçlar buradaki kadar çok değildi fakat turnuvalar buradakinden belki iki üç kat daha fazlaydı. Almanya’da antrenman yaptığımız yerler gerçek çimdi, buradaki gibi halı saha değildi. Sadece antrenman yaptığımız yerler değil, okulda oyun oynadığımız yerler bile çimdi. Kulübümüz kış aylarında herhangi bir okulun spor salonunu kiralardı. Dolayısıyla çok soğuklarda bile spor yapmaktan yoksun kalmazdık. Bahar aylarında neredeyse her hafta sonu turnuvalarımız olurdu. Turnuvada takımımız kazandığında her birimize madalya verilirdi.  O günleri düşündüğümde yüzümde bir tebessüm belirir. Antrenörümü de özlüyorum. Bir gün onunla yeniden görüşeceğimi biliyorum. Kendisi sürekli bana “İnsanlar hayatta iki kez karşılaşır” derdi.

Aşağıda bana ait birkaç madalya ve kupa görebilirsiniz.

img_20161129_221900

 

 

 

fv grünwinkel rainer hellmann ile ilgili görsel sonucu

Bu fotoğrafta ben takımımla birlikte (mavi formalı olanlar) bir spor salonundayım (öndeki futbolcunun hemen sağındaki kişi benim). Öndeki futbolcu o zamanlar Almanya Milli Takımı’nda defans oyuncusuydu. Buradaki gazeteye çıkmamızın nedeni Denis Aogo olan defans oyuncusu Jens adındaki hasta çocuğu himayesi altına aldığını belirten bir gazete haberiydi.

Türkiye’deki kulübüm olan Çayyolu Spor’da henüz yeniyim. Ancak soğuk kış günleri yakında kapımızda. Kışın antrenmanlar  kapalı alanda olmayacağı söylendi. O soğuk kar kış günlerinde kaç kişi antrenmana gelecek merak ediyorum doğrusu. Futbol oynadığımız sahanın bir çim saha değil de halı saha olduğunu üzülerek belirtmek durumundayım. Henüz bir turnuvaya katılmadığım için size bu konuda fazla bilgi veremeyeceğim.

img-20161029-wa0001

Görüşmek dileğiyle, hoşça kalın.

(Visited 71 times, 1 visits today)