Köpek Aşkı Anlatılmaz, Yaşanır!

Eğer sizin de benim gibi bir köpeğiniz varsa muhtemelen çok mutlusunuzdur. Köpekler harika hayvanlardır. Tam 400 den fazla ırkları vardır. Bunlara örnek olarak:

  • ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ,
  • BEAGLE,
  • PEKİNGESE,
  • POODLE,
  • PUG, VE
  • BENİM KÖPEĞİM OLAN DAİSY’NİN CİNSİ GOLDEN RETRİEVER.

Hadi, gelin size kendi köpeğimden bahsedeyim. Golden Retriever’lar mutlu ve güvenilir aile havanları olmakla birlikte oldukça sevecenlerdir. Bir o kadarda oyun severlerdir.  Ayrıca bakımları da oldukça kolaydır.Yemeğini ve suyunu vererek, günde en az 2 defa tuvaletini yaptırmak için dışarı çıkarmanız  ona karşı olan sorumluluklarınızın başında yer alır. Birde biraz vakit ayırıp onunla oynarsanız, epey mutlu olur.Sevgi ve ilginin, onlar için gıda ve tuvalet gibi temel bir ihtiyaç olduğunu unutmamalıyız. Daisy sayesinde yürüteç kullanmadan yürümeyi öğrendim. Oturduğum yerden onu çağırıp, ona tutunarak ayağa kalkardım. Ayrıca ben hasta olduğum zaman az yardım etmedi değil, ateşim çıktığı zaman eğer annem yorgunluktan uyuya kalmışsa, burnuyla onu dürter ve uyandırırdı.Bu kadar DAİSY yeter. Birazda köpeklerin bakımından bahsedeyim…

BAKIM:

Bakım köpekler için su ve yiyecek kadar önemli bir ögedir. Köpeklerin bakımında, dışarı çıkarmak kakalarını toplamak mama verip suyunu doldurmak gibi şeyler vardır. Ayrıca 2 ayda 1 de yıkamanız gerekmektedir. Ayrıca hastalandığında götürebilmeniz için güvenilir bir veterinere de ihtiyacınız var.

Beslenme:

Beslenmede, öncelikle köpeğinizin yaşam payı dengeli bir şekilde sağlamayı esas almalısınız, daha sonrada ırk, boyut ve cinsiyetine dikkat etmelisiniz. Bir Terrier’e Golden Retriever maması yediremeyeceğimiz gibi, bir erkek Labradorla dişi Labrador’un mamasını bir tutamayız. Şimdide köpek sahiplerine şok haber okuyacağım:

Eğer köpeğinizin sizi anladığını düşünüyorsanız, sevinebilirsiniz çünkü haklı olduğunuz ortaya çıktı!

Science dergisinde yakın zamanda yayımlanan bir makalede, araştırmacılar köpeklerin, tıpkı insanlarda olduğu gibi, kelimeleri beyinlerinin sol bölgesinde ancak ses tonunu beyinlerinin sağ bölgesinde işlediğine dair kanıtları gün ışığına çıkardılar.

Araştırmacılar, bu sonuçları elde etmek için yaşları 1 den 12’ye değişen farklı türden 13 köpeği incelediler. Köpeklere, bir köpek eğiticisinin olumlayan ve herhangi bir duygu içermeyen kelimeleri, yine olumlayarak ya da herhangi bir his barındırmadan söylediği kayıtlar dinletildi. Örneğin, eğitimci ölçümlerin birinde olumlu bir kelime olan “aferin”i olumlayıcı bir tonda, bir başka ölçümde “eğer” ya da “henüz” gibi hissiz kelimeleri benzer bir tonda söylediği kayıtlar kullanıldı.

Bu yaklaşım sonunda, araştırma ekibi, köpeklerin söylenen ancak kelimenin ve tonun (birlikte) olumlu olduğu durumlarda bir “takdir” algıladıklarını buldular. Öte yandan, etkileyici bir tonda söylenen anlamsız kelimelerin ya da hissiz bir tonda söylenen olumlayıcı kelimelerin böyle bir algılamaya neden olmadığı gözlendi.

*  http:// www. köpeklerhakkındaherşey.com.tr

 

 

(Visited 168 times, 1 visits today)