kıtlık ve açlık

Yiyecek kaynakları günümüzdeki çoğu insana yetebilecek şekildedir evet ama peki ya gelecekte bu durum tersine dönerse ne yapabiliriz?

yiyecek kaynaklarımız gelecekte tükenmeye başlarsa, insanlar aç kalmaya başlar ve dünyada belki savaşlar bile çıkabilir. Çünkü, yemek eksiği çekilen bir bölge diğer bölgeyi almak ister bu bölgeyi alabilmek içinde uygun olmayan bir savaş çıkabilir bu savaşta da pek çok çocuk hayatını kaybedebilir. Şuan uzmanlar gelecekte bu sorunun çıkmaması için uğraşıyorlar evet fakat çözümleri çoğu insanın kafasında soru işareti bırakıyor.

Peki bu insanların kafasında soru işareti bırakan çözüm ne hemen açıklayalım:

Günümüzde düşünülen çözüm genetiği değiştirilmiş besindir. Ben bu çözüme katılıyorum çünkü gelecekte yaşam şartlarının her yerde çok zorlaşacağını düşünüyorum, sadece Türkiye de değil heryer de böyle olacağını düşünüyorum bu yüzden savaş çıkmaması veya kargaşa çıkmaması için bu çözüm önerisi uygulanabilir.

Peki ben bu çözüm önerisine neden  katılıyorum, ben bu öneriye katılıyorum çünkü, belki bu genetiği değişitrilimiş besinler bizi hızlıca doyurabilir.

Örneğin, yediğimiz elmanın genetiği değiştirilmiş ve bu elma artık tüm mevsimlerde yenilebiliyor ve ucuz bir fiyata almamıza rağmen bizi tek ısırıkta doyurabiliyor olabilir.

Veya genetiği değiştirilmiş besinler belki her koşulda ve mekanda yetişebilir örneğin metal bir yerde veya evimizin zemininde.

Peki benim olumblu bulduğum bu fikrin olumsuz tarafı ne olabilir,

çoğu yer genetiği değiştirilimiş besin satmaya başlayacak çünkü daha güzel tadacak, daha güzel doyuracak ve daha ucuz olacak. Böyle olduğunda ise çiftçiler ve tarımla uğraşan çoğu meslektaşımız işsiz kalacak ve  para kazanamayacak.

İnsanlar artık kaliteli besin bulamayacak.

Şimdi gelelim eğer kaliteli olmazsa ne olacağına.

genetiği değiştirilmiş besinler öldürücü alerjilere sahip olabilir.

Genetiği değiştirilmiş yemler, hayvanlarda antibiyotik direncini artırır, antibiyotiklerin etkisini azaltır.

genetiği değiştirilmiş organizmalar ekim tarlalarında kullanılan yabani ot ilaçları, memeliler için toksik etki ve insanlarda hormonal dengeyi bozma riski taşıyor.

Bu Genetiği değiştirilmiş organizmalar insan vücudunda tam parçalanamamaktadır.

İnsanlarda hormonal sistemi bozmaktadır.

Bazı hayvanlar üzerindeki olumsuz etkisi ekosisteme zarar vermektedir, çünkü canlılar ölürse ekosistemin dengesi bozulabilir.

Rüzgar ile doğal türlere karışarak biyolojik çeşitliliğe zarar vermektedir.

Bitkideki zehir kökleriyle toprağa geçmektedir bu da çevre sorunlarına yol açmaktadır.

İnsanı doğadan ayırır.

rüzgardan dolayı yayıldığı içinde doğal besinlerimize bile gelebilir.

Kısacası pek çok olumsuz etkisi de bulunmakta ama belki gelecekte bunu atlatabiliriz.

Şimdi sonuca gelelim, ben bu fikre katılıyorum ama katılmamak içinde çok sebep var zor seçim umarım ilerde daha iyi bir çözüm şekli bulunabilir.

 

(Visited 50 times, 1 visits today)