Her insan arzuladığı şeye hızlı şekilde ulaşmak ister. İnsanlar bu şeye ulaşma sürecini kısaltmak adına mesajlar gönderirler evrene. Peki, insanlar hangisini öncüleri olarak belirlemeliler ?”Bir şeyin ters gitme olasılığı varsa, ters gidecektir.” diyen Murphy Kanunu’nu mu? Yoksa dünyada pek çok insanın enerjisini doğru şekilde kullanması halinde hayallerine ulaşabileceğini savunan Çekim Yasası’nı mı?
Kararımızı doğru vermek için iki yasanın da neyi savunduğunu bilmemiz gerekir. Murphy Kanunu ile başlayalım. Kötü giden işlerin başrolü olarak dilimizde yer edinen Murphy kimdir? Ya da Murphy diye biri var mı? Evet,var. Tam adı Edward Murphy olan bu adam bir mühendis. 1949’da insan bedeninin ivmeye en fazla ne kadar dayanabileceğini ölçmek adına yaptığı bazı ölçüm aletleriyle başlamış her şey. Bu deney için John Stapp adında bir doktor gönüllü olmuş. Tüm hazırlıklardan sonra yapılan deney, ölçüm aletlerinin yanlış bağlandığı gerekçesiyle başarısız olmuş. Bu işin sorumlusu Murphy’ye sormuşlar problemin ne olduğunu. O da” Her şey olacağına varır.” demek yerine havalı olup ters giden her işte adından söz ettirmek için “ Ters gidebilecek her şey ters gidecektir.” demiş. Bu sözü Murphy Kanunu olarak nitelendiren kişiyse denek olmak için gönüllü olan Dr.Stapp’miş. İşte tüm bunlardan sonra: “Düşürdüğün ekmeğin yağlı yüzünün halıya gelme olasılığı, halının yeniliğiyle doğru orantılıdır.”, “Otomobil tamir ederken düşürdüğünüz alet, daima aracın en ulaşılmaz yerine kaçar.”, “Hayattaki en güzel şeyler: Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.”, “Kendinizi iyi hissediyorsanız kaygılanmayın, geçer.” gibi birçok sinir bozucu ifade Murphy Kanunu’nun bir parçası olarak yerini almış. Aynı zamanda adından pek çok filmde söz ettirmiş, “Milo ve Hep Ters Giden İşleri (Milo Murphy’s Law)” adında bir çizgi filme bile konu olmuştur.
Gelelim Çekim Yasası’na. Evren ve insan arasındaki bağın, enerji kaynaklı iletişimle var olduğunu söyleyen Çekim Yasası, hayatımızdaki önemli gelişmelerin seyrinin evrene göndereceğimiz mesajlarla değiştirilebileceğini söylüyor. Çekim Yasası’nın doğru olduğunu düşünen insanlara göre, herkesin hayatı evrene gönderdiği mesajlarla doğru orantılı şekilde ilerlemekte. Buna göre, hem olumlu düşünceler hem de olumsuz düşünceler evrene iletiliyor ve hayatımızı etkiliyor. Özetlemek gerekirse, her şeyin insanların düşüncesiyle ilişkili olduğunu, ne düşünürsek onun başımıza geleceğini söyleyebiliriz. İstediğimiz şeylerin gerçekleşmesi adına olumlu bir insan olmak yapabileceğimiz en önemli şey. Ancak inanmadan söylenen veya düşünülen pozitif duygu ve düşünceler evren tarafından uygulanmıyor. Bu nedenle içtenlik çok önemli. Çekim Yasası’na göre hareket etmenin bir yanı da tabii ki istemekten geliyor. Çekim Yasası, istediğimiz her şeyi korkmadan evrene iletebileceğimizi söylüyor. İstediğimiz şeyleri her gün düşünülebilecek bir hale getirmek bu şeyin olma olasılığını arttırıyor. Bir de bu yasa, evrenin bize cömert davranıp hayallerimizi gerçekmiş gibi varsaymamızı söylüyor. Tabii bu da istediğimiz şeylerin gerçek olmasını sağlamakta etkili. Murphy Kanunu’nda olduğu gibi bu kanun da bazı şeylere konu olmuş. Kitaplar bunun başında geliyor. İsmi “Çekim Yasası” veya “Law of Attraction” olan birçok kitaba rastlamak mümkün.
İki yasayı da tanıdığımıza göre hangisinin istediklerimizin gerçekleşmesinde daha etkili olacağına karar verebiliriz. Şahsen insanların genel olarak Çekim Yasası’nı destekleyeceklerine inanmaktayım. Çünkü Murphy Kanunu hep kötü şeyler için, Çekim Yasası ise hep iyi şeyler için etkili olarak görülüyor. Ben Çekim Yasası’nın doğruluğuna inanan insanlardan değilim. Nedeni ise: Evrenin istediğimiz şeylerin enerjisine göre değil onun için sarf ettiğimiz çabaya göre işlemesidir. Az önce Murphy’nin hikayesinden bahsederken çıkarabileceğimiz sonuç ve Dr.Stapp’in de anlatmak istediği ,bir işi yaparken kötü senaryoların gerçekleşebileceğinin farkında olmaktı. Çünkü başarısızlık gibi bir sonuçtan kaçınmanın yoludur Murphy’nin iş başında olduğunu bilmek. Bu şekilde düşünülürse istediklerimizi elde etmeye çalışırken başımıza gelecek felaketlerin olasılığını yadsımamak istediklerimizi elde etmemize yardımcı olur.