İnsanoğlunun Geleceği

Günümüzde Dünya’da yaşanmaya devam edilip edilemeyeceği konusunda ortaya çıkan bazı görüşler ve tartışmalar vardır. Dünya’da yaşanmaya devam edilip edilemeyeceği ile ilgili şüpheler de günümüzde karşılaştığımız çevre sorunları nedeniyle ortaya çıkmıştır. Bildiğiniz üzere böyle devam edersek Dünya’nın bir geleceği olmayabilir. Bu bizim bir geleceğimiz olmayacağı anlamına gelmez tabii ki. Bazı insanlar Dünya’nın bu durumu sebebiyle ortaya çıkan sorunun çözümünün Dünya’yı eski Dünya haline getirmekte, bazı insanlar ise çözümün uzayda koloni kurmakta olduğunu savunmuştur. Acaba böyle bir durumda hangisi daha mantıklıdır?

Öncelikle yaşadığımız Dünya’yı eski Dünya haline getirmek mümkün müdür? Evet, bu tabii ki mümkündür. “Eğer bir başka gezegeni Dünya’ya dönüştürecek gücümüz varsa o zaman Dünya’yı da eski Dünya haline getirmeye gücümüz var demektir.” diyen Neil deGrasse Tyson’un söylediği bu sözden de bunun mümkün olduğunu anlayabiliriz. Bu durumda düşünmemiz gereken en önemli şey Dünya’nın eski Dünya haline gelmesi bize ne gibi faydalar sağlayacak? Açıkçası Dünya’nın eski Dünya haline gelmesi bize belki 500 yıl zaman kazandırır fakat 500 yıl sonra Dünya yeniden kirlenmiş olacaktır. Düşünün, Dünya eski haline geldiğinde Dünya üzerinde hala 8 milyar insan yaşıyor olacak. Bu 8 milyar insan Dünya’yı çok hızlı bir şekilde yeniden kirletecektir. Ayrıca Dünya’yı eski haline getirmek için büyük bir çaba sarf etmemiz gerekecektir. Sizce 500 yıl sonra tekrar kirlenecek olan bir Dünya için bu çabayı sarf etmek mantıklı mıdır?

Peki, uzayda koloni kurmanın bize sağlayacağı faydalar nelerdir? Bu faydalara bakmamız için dikkat etmemiz gereken bazı önemli hususlar vardır. Bu hususlardan en önemlisi 8 milyar insanın aynı gezegende kolonileşmemesidir. 8 milyar insanı 8 gezegene böldüğümüzü düşünelim. Her gezegene 1 milyar insan demek oluyor bu da. Bu sayede koloni kurduğumuz gezegenler daha yavaş kirlenecektir ve biz daha uzun süre hayatta kalabileceğiz. Açıklamam gereken diğer bir husus ise, her gezegende 1 milyar insan olacak fakat tarihi tekrarlamamak için sizce de nüfusu kontrol altına almak gerekmez mi? Dünya, başlangıçta üzerinde çok az insan barındırıyordu. Sayımız çoğaldıkça günümüze ulaştık ve yaşadığımız Dünya’yı kirletme hızımız da aynı oranda giderek arttı. Bunu tekrarlamamak için nüfusu kontrol altına almak benim aklıma gelen ilk çözüm yoludur. Bu açıkladığım hususlar sayesinde kolonileştiğimiz gezegenlerde uzun bir süre çevre problemleri yaşamadan hayatta kalabiliriz.

Artık anlamışsınızdır ki uzayda koloni kurmak daha mantıklı bir seçenektir. Fakat bu bir gezegende sonsuza kadar yaşayabileceğimiz anlamına gelmez. Nüfusu kontrol etsek bile insan yaşadığı yeri eninde sonunda kirletiyor. Zaten nüfusu kontrol altında tutmanın arkasındaki fikir gezegeni olabildiğince yavaş kirletmektir. Bu uygulamanın başlayabileceği en uygun zaman ise uzayda kolonileşmenin başlayacağı zamandır ve bu nedenle uzayda koloni kurmak daha mantıklı olan seçenektir.

(Visited 37 times, 1 visits today)