İnsanların Seyahat Tutkusu

İmkanlarımız ve teknoloji, insanlarla beraber gelişim göstermiştir. Günümüzde elimizin altında bulunan teknolojik araçlarla istediğimiz veriye kısa bir zamanda ulaşabiliyoruz. İstediğimiz veriye kısa ve kolay yoldan ulaşmanın en büyük aracı internettir. Bu bizim için ne kadar yararlı ve pratik bir yöntem olarak kullanılsa da hayatımıza katkı sağladığı kadar zararları da vardır.

Öncellikle faydalı, faydasız ayır etmeksin her bilginin önümüze sunulması insanların uyuşuklaşmasına sebep olmaktadır. Eski zamanlarda bilgiye ulaşmak için sahip olmamız gereken nitelikli özellikleri günümüzde insanlar ihtiyaç duymamaktadır. Bu nitelikli özellikler insanların gelişebilmesi ve farkındalık edinmesi için önemli unsurlardır. İnsanların bunlardan yoksun olması gelecekte nitelikli insan sayısının azalmasına yol açıcaktır. Bununla beraber kendilerini ifade etmekte zorluk yaşamalarına da sebep olucaktır.

İnsanların geçmiş zamanlarda birden fazla meslek sahibi olabildiğini ve birden fazla hobiye zaman ayırabiliyorlardı. Bu insanlar, ellerinde teknoloji, internet gibi unsurlar olmadan da kendilerine bir şeyler katabiliyorlardı. Şimdiki zamanda internetin eksikliği bize büyük bir sorunmuş gibi gözükse de internet olmadan da insanlar gayet önem verdikleri işlerde başarılı olabilirler. Bunun yanında hayatımız her ne kadar internete bağlı gibi gözüküyor olsa da hayatımızda faaliyet gösterdiğimiz diğer aktiviteleri de internetsiz yürütebiliriz.

Bahsettiğim maddelerin aksine insanlar seyahat etmeden, gezmeden hayatlarına devam edemezler. İnsan yapısı gereği her zaman içimizde merak duygusu vardır. Sahip olduğumuz bu kısa hayatta, bence, insanlar seyehat etmeden yaşayamazlar. Kendilerini geliştirmek, yeni kültürler öğrenmek ve kendini daha iyi tanımak için seyah etmemiz gerekir. Seyahat etmeyen insan, tamamlanmamış yapboza benzer. Hayatında gelişim ve tutku eksiktir.

Bazı insanlar seyahat ederek görebileceğimiz şeyleri internetten de ulaşabileceğimizi savunucaktır. Ama, aksi iddia edilemez ki, bir yeri gezip görerek yaşayacağımız duygular ve deneyimler internetten gördüklerimizden daha farklı olucaktır. Beyin, duygusal olarak etkilendiği olayları depolar. Bu yüzden internette monoton bir şekilde göreceğimiz yerler ile gerçek hayatta yaşayacağımız duygular farklı olucaktır ve beynimiz bundan etkilenecektir.

Özet olarak, insanlar merak ve başka daha karmaşık duygulara sahip olduğu için hayatlarında seyahat etmeden duramazlar. Duranlar da, hayatlarını monoton ve sıkıcı bir şekilde geçirirler. İnsanlar eski dönemlerde nasıl internetsiz hayatta kalabildiyse günümüzde de kalabilirler. İnternetsiz bir dünyada hayatlarında oluşan eksikliği daha fazla seyahat ederek, kitap okuyarak ve hobileriyle uğraşarak doldurabilirler. Ama her ne kadar teknoloji ve interneti hayatımızda gerekli bir araç olarak görmesem de varlığı bir çok şeyi kolaylaştırmış ve insanoğlunun gelişimine katkı sağlamıştır.

(Visited 4 times, 1 visits today)