İlham Perisi

Dünyada tanınması gereken ancak buna rağmen adı duyulmamış birçok insan var. Aynı işi yapmasına rağmen kadınların erkeklerle aynı maaşı alamadığı bu dünyada, eğer bu insanlardan biriyseniz ve kadınsanız, işiniz çok daha zor diyebilirim. Esin Akan da bu kadınlardan biri. Peki kim bu Esin Akan?

TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesi, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra, kendi kızına kitap okurken piyasadaki çocuk kitaplarının yetersizliğini fark edince, ülkenin o zamanki sektörüne katkıda bulunmak amacıyla, İngilizce ve Rusça’dan çocuk kitapları çevirerek ve bizzat resimleyerek başlıyor çevirmenliğe.

Sonraki yıllar, aile şirketi bünyesinde yaptığı yüzlerce sayfalık teknik tercüme ve çeşitli konulardaki çevirilerle geçiyor. Bu sırada İtalyanca ve Japonca öğreniyor.

Çocukluğundan beri devam eden tarih merakı ve özellikle de II.Dünya Savaşı’nın sebep, strateji ve trajedileri konularına olan ilgisi nedeniyle, 1999’da New York Times Best Seller kitaplarından, Amerika New Orleans Üniversitesi’nden Tarih Profesörü Stephen E.Ambrose’un “D-Day, Normandiya Çıkarması” kitabını okuduktan sonra, eserin mutlaka Türkçe’ye kazandırılması gerektiğini düşünerek çevirisini yapıyor. Bu kitap ise, ünlü yönetmen Steven Spielberg ve Tom Hanks’in Oscar kazanan “Er Ryan’ı Kurtarmak” adlı filmine esin kaynağı olan, hatta filmin tarih danışmanlığını üstlenen Prof. Ambrose tarafından yazılan kitap. Yaptığı bu çeviri aynı zamanda Tom Hanks ve Steven Spielberg ile tanışmasına da vesile oluyor.

Daha sonra, yine aynı ekibin, 10 bölümlük bir televizyon dizisi haline getirmiş olduğu ve sonradan Amerika’da Emmy TV Ödülü’nü kazanan, Prof. Ambrose’un ‘”Band Of Brothers” adlı kitabını Türkçe’ye kazandırıyor. Hatta dizinin önemini vurgulayarak, TRT Kanalı’nda oynatılması için elinden geleni yapıp ve yayına alınmasını sağlıyor. Dizi, daha sonra Türkiye’deki diğer kanallarda da oynatılıyor ve büyük ilgi görüyor.

Aynı süreçte, İkinci Dünya Savaşı gazileriyle görüşmeler ve birçok araştırma yapıyor Akan. Avrupa’daki çeşitli savaş alanlarını geziyor, daha önce hiç basına yansıtılmamış olan bilgiler tespit ediyor, Hitler’in bulunduğu mekanları gezip incelemeler yapıyor. Zaman içerisinde ise edindiği bu bilgilerden derlediği 4 kitap yayınlıyor.

O sıralarda, Rusya’da olan, 50 milyon insanın yok olduğu korkunç savaşın bilinmeyen gerçeklerini iyice araştırınca yolu “enerji” konularıyla kesişiyor. Bununla birlikte, konusunda uzman üç önemli yazar tarafından ele alınmış ‘’Reiki’’,  ‘’Atlantis’’ ve ‘’Frodo’nun Arayışı’’ adlı üç kitabın çevirisini yapıyor.

Araştırma ve çalışmalar sürerken, 2007 yılında, metafizik ve enerji konulardaki çalışmalarıyla dünya çapında ün kazanmış, aynı zamanda uluslararası konuşmacı olan araştırmacı yazar David Icke ve kitapları çıkıyor karşısına. Bu kitaplardan biri olan ‘’İnsanoğlu Ayağa Kalk’’ın Türkçe’ye kazandırılması gerekilen çok önemli bir kitap olduğunu düşünerek çevirisini yapıyor Akan.

“Adeta bir doktora çalışması gibiydi.” diye tanımladığı çeviriyi sürdürürken, 2011’de Almanya’da gerçekleşen konferansında David Icke’la tanışıp onun desteğini alıyor. Ve 2015’te basılıyor kitap.

2017 Kasım ayında David Icke’ın Hollanda’daki konferansına katılıp kendisiyle yeniden görüşüyor. Bu görüşme sırasında yazarın yeni kitabının Türkçe’ye çevrilmesi kararı alınıyor ve Akan’ın çevirdiği bu kitap, Ağustos 2019’da ‘’Size Hiç Söylenmemiş Ama Bilmeniz Gereken Her Şey’’ adı altında basılıyor.

‘Enerji psikolojisi’ konusunda bir otorite olan Dr. Dawid Church’un büyük ilgi uyandırmış, insanların beyin dalgalarıyla düşünceyi nasıl maddeye dönüştürdüğünü anlatan, aynı zamanda F-EFT konusunda bir alt yapı oluşturacak niteliğe sahip ‘’Zihinden Maddeye’’ adlı kitabın çevirisini yapıyor son olarak.

Akan, bütün bu bilgi birikimi, araştırmalar ve birtakım metafiziksel olaylar sonucunda ulaştığı “ilginç tümevarım” ile İkinci Dünya Savaşı’na farklı bir yaklaşım ediniyor bu sıralarda. Ve bu kez tamamen “insanların ve dünyanın şifaya kavuşması” gibi oldukça ütopik görünen bir konuya yöneliyor.  Yılların verdiği tecrübelerle ütopik görünse bile aslında hiçbir şeyin imkansız olmadığı ve insanlık için her zaman yapılabilecek bir şeyler olduğunun bilincine ulaşıyor.

Önünde çok farklı bir ufuk açılıyor Akan’ın. “Bir şeyler yapmak için hiçbir zaman geç olamaz” düşüncesiyle, Amerikalı Robert G.Smith’in geliştirmiş olduğu “Faster-EFT” şifa tekniğinin sertifikalı bir pratisyeni olmaya karar veriyor ve bu kararının ardından, İspanya ve Yunanistan’da eğitimlere katılıyor.

Mayıs 2015’ten itibaren 1’i Alanya’da, 8‘i Ankara’da olmak üzere 9 seminer veren Esin Akan, “Faster-EFT/Yutaptiks” şifa tekniğinin Türkiye’deki “tek yetkili” pratisyeni ve uygulayıcısı ve öğreticisi. Faster-EFT konusunda seans bazında uygulamalar, çalışmalar ve çeviriler yapan Esin Akan’ın internette biri “Esin’le F-EFT” diğeri ise “David Icke Türkçe” olmak üzere 2 blogu bulunmakta ve Akan hala kitap çevirileri üzerindeki çalışmalarını sürdürmekte.

Beni Esin Akan hakkında etkileyenlerden en büyük etkenlerden biri de bu verdiği seminerler. Normalde F-EFT pratisyenleri bu seminerleri büyük paralar karşılığında yaparken, o hiçbir şey talep etmeden, sadece bilgiyi yaymak amacıyla yapıyor bu seminerleri. Öğrenmek isteyen herkese kapısı açık. Hastanelerdeki kanserli çocuklardan hemşirelere kadar herkesle paylaşıyor bildiklerini.

Her şeyin parayla ölçüldüğü böyle bir zamanda bilgisini büyük bir mütevazılıkla hiçbir çıkar gözetmeden paylaşan, kocaman bir yüreğe sahip bu kadın, ne kadar adı duyulmamış olsa da birçok kalbe dokunmayı başardı ve birçok insana ‘esin’ kaynağı oldu.

Umarım ki onun ve onun gibi güçlü kadınların adının bir gün herkes tarafından bilinmesi dileğiyle…

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

(Visited 162 times, 1 visits today)