Her Kapıyı Açan Anahtar: Para

Şahsen kendi açımdan bu konuya yorum yapmakta bulunmam gerekirse söyleyecek çok fazla sözüm var. Söz konusu işini içinde para olunca görüp görebileceğiniz her şey değişiyor. İnsanlar,imkanlar,yargılar,haklar ve birçok şey. Üzerinde yaşamış olduğumuz gezegende her kapıyı açan tek bir nesne var. O da para.

İnsanlık tarihinde lidyalılar parayı icat etmeseydi kimse zamanın kıymetini anlayamayacaktı. Fakat bildiğiniz üzere dünya üzerinde işlenen suçların %80’ini insanlar para için işliyor. Sonuçta parasız bir dünya demek

hukukun olmayacağı bir dünya demek. Yani demem o ki parasız bir dünyada herkes işine geleceği işi yapacak, tembellik sorunu çıkacak. Fabrikalar çalıştırmak için eleman bulamayacak çünkü herkes o sıra zevkine sefasına bakacak.

 

Para için çalışan sektörler teker teker kapatılacak. Gerek olsun bankalar, gerek olsun kumarhaneler, gerek olsun factoring şirketleri.

Günümüzde para kolay kazanılan bir nesne değil. Tabii bu hepimiz için aynı diye de bir gereklilik söz konusu değil. Ancak asgari ücretli çalışan bir insanı baz alırsak insan 5tl için 1 saat güneşin altında alnından ter döküyor.

Yani demek istediğim paraya insanlar zor ulaşıyor bu nedenle paranın kıymeti az çok biliniyor. Eğer dünyada para denilen kağıt parçası kaldırılır ise karşılığı da kalmayacak kolay olan asla insanoğluna değerli gelmez.

şimdi size para olmasaydı dünyada ne gibi kötü sonuçlar ortaya çıkardı teker teker sıralayayım;

TEMBELLİK

kat işin gerçeği çok açık. Paranın olmadığı bir dünyada tembelliğin çok yüksek düzeyde artacağına inanıyorum. Düşünmesi bir o kadar güzel olan bu teori pratikte her istediğimizi yapabileceğimizi düşündürdüğü için kimsenin çalışmak için ter bile akıtacağını düşünmüyorum. Bu düzeni sağlayabilecek ve milyarlarca insanı bu hizada toplamak oldukça zor. Örneğin; kim bir maden ocağında çalışmak ister ki, ya da kim inşaatın 100. katında çivi çakmak ister. Tüm bunları düşündüğümüzde paranın olmadığı bir dünya büyük ölçüde tembellik getirecektir.

İşin aslı çok net. Paranın olmadığı bir dünyada tembelliğin çok yüksek düzeyde artacağına inanıyorum. Düşünmesi bir o kadar güzel olan bu teori pratikte her istediğimizi yapabileceğimizi düşündürdüğü için kimsenin çalışmak için ter bile akıtacağını düşünmüyorum. Bu düzeni sağlayabilecek ve milyarlarca insanı bu hizada toplamak oldukça zor. Örneğin; kim bir maden ocağında çalışmak ister ki, ya da kim gecesini gündüzüne katıp günde 1bin kilometre yol yapmak ister. Tüm bunları düşündüğümüzde paranın olmadığı bir dünya büyük ölçüde tembellik getirecektir. 

Fabrikalar.

Fabrikalar olmayacaktı, zaten kim ister ki parasız bir gezegende 10 saat 800 derece sıcağın altında demir dövmeyi, arabaların altına yatarak ağzı yüzü sağ olana dek araba tamiri etmeyi, kimse birbirine yardım etmeyecek bir duruma gelir bencilleşmeye başlardı cimrilik tüm dünyaya zülum ederdi.

AİLE DÜZENİ

Aile düzeni denilen bir şey kalmazdı belki de.Tabii bunun düzeni sağlanamaz mı? Bir nevi sağlanabilir. Bunun bir örneğine yakın ülkesi Kuzey Kore’dir. İnsanlar sınıflandırılır, yapacağınız işi devlet belirler. Her türlü ihtiyacınızı karşılar fakat üst sınıflardan değilsen pek de bizim hayalini kurduğumuz o dünyaya denk gelmez bu durum. Bu yüzden parasız bir dünya teorisi bu durumda geçerli olmaz.

Parasız dünya bir yandan da insanları devlet için köleleştirmeye doğru yol açar. Ben bu nedenleri göz önüne alarak parasız bir dünyayı çok saçma ve düzensiz görüyorum.

 

 

(Visited 165 times, 1 visits today)