Hayata Karşı İzole Olmak

Günümüz şartları altında çevremiz giderek büyüyor fakat insanlar kendilerine o çevrede yeterli alan bulamıyor. Çoğu kişi kendini odasına, evine ya da kendini güvende hissettiği herhangi bir alana kapatıp gününün yarısından fazlasını orada tek başına geçiriyor. İnsanlar son zamanlarda yalnız kalıp kendilerini hayattan ve sosyal ortamlardan izole ediyorlar fakat bilmiyorlar ki bu durum toplumları olumsuz yönde etkiliyor. Tabii ki olumlu yönde etkileri de bulunuyor her ne kadar olumsuz yönlerinden az olsa da. Özellikle de ergen olarak tanımlanan yaş grubundan bahsedecek olursak onlar kendilerini küçük ve aynı zamanda kimsenin onları bulamayacağı yerlerde yalnız bırakarak kendilerini gerçek dünyadan soyutlayıp kafalarının içinde apayrı bir dünya oluşturuyorlar. Oluşturdukları dünyada da yaşıyorlar.

İnsanların yaşadığımız bu dönemde bazı sıkıntıları ve sorunları doğal olarak olabiliyor. Bu sorunları çözmeye yönelik hareketlerde bulunmayıp kendilerini her açıdan toplumdan uzak tutuyorlar. Bunun sonucunda iletişim problemleri ortaya çıkıyor ve bu psikolojik problemleri çözmek daha da zor bir hal alıyor. Çoğu kişi insanlarla doğru düzgün nasıl tanışılması gerektiğini bilmiyor, çoğu kişi de utanıp karşı tarafın rahatsız olacağını düşündüğünden dolayı kimseyle iletişim kurmamayı tercih ediyor. Kişilerin kendilerini izole etmesi insanların iletişim kurmasının önüne geçip zorlaştırdığından dolayı insan gücü yerine çoğu alanda akıllı zeka ve robot gücüne de başvuruluyor. Örneğin insanlar yalnız kaldıklarında telefonlarla vakit geçiriyorlar ya da kendilerini hayata karşı izole etmiş kişiler iletişim kurmakta zorlandığı için herhangi bir işe giremiyorlar bununla birlikte yeterli sayıda çalışan sayısı bulunamadığından robot gücü ve akıllı zekanın tercih edilme oranı artıyor.

İnsanlar kendilerini izole ediyorlar ve bununla beraber çoğu kişi kendini kitap okumaya ya da ders çalışmaya veriyor. Kitap okumak onlara kültür ve bilgi aşılarken bununla beraber derslerine daha fazla odaklanmaları onları sınavlarda bir üst seviyeye taşımaya yardımcı olur. Aynı zamanda Z kuşağının kendisini en fazla izole eden yaş grubu olduğunu varsayacak olursak onlar kendilerini daha çok müzik dinlemeye ve daha önce de değinmiş olduğum gibi kitap okumaya adıyorlar. Çoğu kişinin de söylediği gibi müzik dinlemek insanların problemlerini çözmede ve onların daha iyi hissetmesini sağlamakta bir numara tedavi yöntemidir.

Sonuç olarak yaşadığımız zaman diliminde insanların başa çıkmakta zorlandığı problemleri olabiliyor ve bu sorunlar insanların kendilerini sosyal ortamlardan izole etmesine sebep oluyor. İnsanların kendilerini bu gibi ortamlardan uzak tutması hem onlar açısından sorun oluştururken hem de dış dünyayı etkiliyor. Bu etkilerin çoğu olumsuz yönde olmasına rağmen az da olsa olumlu yönleri bulunabiliyor.

(Visited 68 times, 1 visits today)