Hayat Rehberi: Murphy Kanunları mı? Çekim Yasası mı?
Herkesin kendine göre totemleri, bir şeyi isteme şekilleri vardır. Bazıları istediği şeye daha çok odaklanarak, bazı kişilerde o şeyi hiç düşünmeyerek gönderir evrene mesajını. Murphy Kanunlarına göre bir şeyi isteme olasılığı ile gerçekleşme olasılığı ters orantılıdır. Çekim Yasasına göre ise bir şeye sahip olduğunuzun hislerinizi sunarsanız evren de size karşılık verir. Bu konuyla ilgili çevremde 10 kişiye soru sorduğumda 6’sından bir şeyi çok istemenin o şeyin gerçekleşmesinde olumlu rol aldığı cevabını aldım ve rehberlerinin Çekim Yasasına daha yakın olduğunu anladım. Diğer 4 kişiden ise ne zaman bir şeyi çok kafaya takarlarsa, üstünde çok düşünürlerse tam tersi olduğunu yani o işin gerçekleşmesinin zorlaştığı cevabını aldım. Neredeyse yarı yarıya oranla insanların hayatlarında etkisi bulunan bu kanunlardan Çekim Yasasının hem insanlar tarafından daha çok kabul edildiğine hem de gerçekten daha çok etkisi olduğuna çeşitli çalışmalar, araştırmalar ve röportajlar ile karar verilmiştir. Fakat 6/10, 4/10 gibi oranlarla birbirilerine yakın olduklarından bu durumda Murphy kanunlarını da göz ardı etmemiz mümkün değildir.
Rehberimiz hangisi olmalı? diye düşünürsek ben 4/10’luk kısımdayım yani Murphy Kanunları benim hayatımda Çekim Yasasından daha önde. Bir şeyin gerçekleşmesini ne zaman çok istesem ve sürekli o şeyi düşünsem hep tam tersi oluyormuş gibi gelir. Onun için o şeyin zamanı gelene kadar onu kafama takmamaya çalışırım, başka şeylerle uğraşmaya çalışırım ve genellikle daha olumlu sonuçlar doğurur.
‘Sakınılan göze çöp batar.’ atasözünde de bu konuyla ilgili bir anlam çıkarabiliriz kendimize. Bu atasözünde, ‘’üzerine çok düşülen, çok korunan, çok esirgenen şeyler daha çok kazaya uğrar.’’ düşüncesi anlatılmak istenir. Ve daha buna benzer bir sürü atasözü, deyim, örnek olay bulunur. Kendi hayatımda Murphy Kanunlarının önde olduğunu söylemiştim şimdi biraz olay örnekleri vermek istiyorum.
-Ne zaman bir ödevi çok önemsesem bir şekilde onu yapamam ya da kötü olur.
-Yüksek not almayı çok istediğim sınavlarda genellikle o kadar üstüne düşmediğim sınavlara kıyasla düşük alırım.
-Heyecanla beklediğim bir özel günde mutlaka ufak da olsa bir aksilik çıkar.
-Olmasını çok istediğim bir şey olur ama aynı zamanda hevesimin kırılacağı bir şeyde yaşanır.
Bunlar aklıma gelen ilk örneklerdi ama hepimizin hayatında zaman zaman daha fazlası olur. Her ne kadar 6/10’luk kısım Çekim Yasalarının Murphy Kanunlarından daha çok rehberleri olduğunu söylese de hep en kötüye hazırlıklı olursak, istediğimiz şeylerin olumsuz yönleri olabileceğini de kabullenirsek daha iyi olacağı için rehberimiz Murphy Kanunu olmalıdır.