Göçmenler ve Devletler

               Göçmen sorunu neredeyse tüm ülkelerde görülen bir sorun olarak görülüyor. Ancak tüm ülkelerde bu tür sorunlar düğer ülkelerdeki gibi değil bu yüzden bu tarz ülkelerde görülmüyor veya az rastlanıyor. O zaman, tüm ülkeler göçmenler konusunda aynı politikayı mı izlemeli yoksa farklı mı…

               Şuan ülkemizde bulunan aktif bir göçmen krizi olduğu kesin olarak söylenebilir. Bence ülkeler kendi göçmen politikalarını kendilerine has şekilde düzenlemeli çünkü her ülke kendine has coğrafyası ve konumu var mesela Türkiye ve İsveç’i karşılaştırırsak Türkiye’nin göçmen konusunda daha hassas ve ince bir çizgi çekmesi çok daha mantıklı olur. Çünkü Türkiye Orta Doğu’ya daha yakın bir ülke ve son zamanlarda Orta Doğu’da yaşananları göz önünde bulundurursak; gerçekten çok riskli ve güvensiz bir coğrafyada yer alan bir ülke. Ancak İsveç bu problemlerden daha uzak bir ülke ve komşu ülkelerinde karışıklığın nadiren gerçekleştiği bir ülke olduğu için bu konuda daha esnek bir politika izleyebilirler.

               Bu sadece komşu ülkeler yüzünden de değil halkı diğer milletlere olan tutumu da bu konularda çok büyük bir rol alıyor. Bazı milletlerin kültürü bazı ülkelerde hoş karşılanmıyor olabilir tıpkı Afgan kültürünün Türk kültürüyle büyük bir farklılık olduğu için bazı kesimler tarafından hoş karşılanmıyor. Bu yüzden ülkeye farklı kültürlerden göçmen sokarken o kültürün ülkede hoş karşılanıp karşılanmayacağı önce analiz edilmeli ve ona göre karar verilmelidir. Bu kültürün ülkede baskına olan kültüre uygun olup olmadığını ise ortak yönleri araştırıp bir veri haline getirerek analiz etmektir. 

                Bu yüzden bence ülkeler göçmenlik politikalarında hassas ve etik davranmalı kendi coğrafyasının şartlarını göz önünde bulundurmalıdır. O yüzden  bence Devletler kendi kültürüne göre ve coğrafyasına göre ülkeye yabancı almalıdır.

(Visited 10 times, 1 visits today)