”İyi şeyler asla konfor alanından çıkmadan gelmez.” Öncelikle konfor alanı terimini inceleyelim; Konfor alanı, insanın rahat ettiği, büyük ihtimalle tembellik yapıp emek vermeden, çalışmadan sadece zaman geçirmeye denir. Fakat başarı ise çalışmadan, konfor alanından çıkmadan gelmez, bence başarı için zorlanmalıyız çünkü kısa yoldan elde edilen başarıların (örneğin ikramiye kazanmak, aile parası vs…) uzun süre mutluluk getirdiği örnekleri çok nadirdir ve tecrübe gerektirir.
Yukardaki paragrafta konfor alanından çıkmadan başarı gelemeyeceğinden bahsetsem de, yine de konfor alanının içinden çıkmadan yapabileceğimiz ve eğer başarı olarak parayı hedeflediysek yapabileceğimiz şeyler var; Online yurt dışı alım-satım yapmak, online şirket kurmak, şarkılar için vokal kayıt yapıp satmak ve online çizerlik yapmak gibi bir sürü kolay işle beraber para kazanıp ardından başarılı ve saygın biri olabiliriz
Yine de bu saydıklarım para anlamında daha iyi bir başarı getirse de maalesef ki fiziksel bir iş yeri kurmak çok daha güvenli oluyor çünkü online sitelerde iş yaparken iş yeri hesabınızın siber saldırıya uğraması, DDOS dediğimiz sitenin bant genişliğinin azaltılması ve hatta bant genişliğini direkt geçici olarak kapattıkları saldırı türleri, sitenizin hacklenmesi ve veri sızıntısı gibi ihtimalleri göz önünde bulundurursak fiziksel bir iş yeri çok daha güvenli gelmeye başlayacaktır.
Fakat konfor alanından çıkmanın zorlukları da vardır; Mesela her günü rastgele yaşayan bir insanın düzenli organize bir hayata geçmesi oldukça zor olur. Her gün aynı saatte kalkmak, aynı saatte aynı şeyi yapıyor olmak, hayatı hızlı yaşayan, kanı hızlı akan bir insan için oldukça zorlu olacaktır. Fakat bunun bir yolunu bulabilirsek, yani düzenli olmayı değil, konfor alanından çıkmadan başarılı olabilmeyi, hem çalışırken hem de aynı anda spor yapmayı, eğlenmeyi, arkadaşlarımızla gezmeyi, istediğimiz şeyleri alabilmeyi, canımız ne çekerse onu yiyebilmeyi, sevdiklerimizle zaman geçirip onlara hediye alabilmeyi, tatillerde dışarı çıkabilmeyi. Gerçek başarı budur, gerçek başarı, haftada 60 saat çalışarak ayın sonunda elimize geçen bir miktar para ile geçinmeye çalışmak değildir.
Gerçek Başarı Nedir?
(Visited 36 times, 1 visits today)