Genetik Kopyalama

İnsanoğlu, teknolojinin de gelişmesiyle beraber her zaman merak ettiği bir sorunun cevabına 1996 yılında koyun Dolly ile ulaştı. Bu soru da çoğunuzun da tahmin edebileceği üzere klonlanma veya başka bir deyişle genetik kopyalamadır.

Klonlanma dediğimiz olay, bir canlının bütün genetik özelliklerinin birebir aynısının başka bir canlıda bulunmasıdır. Yani bir canlıdan iki tane gibi düşünebilirsiniz. Ayrıca klonlanma bahsettiğim gibi 1996 yılında ilk defa başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır ancak bu deneyin insanlığın zararına kullanılabileceğinden dolayı deneyin aşamaları saklı tutulmaktadır. Bugünkü konumuz da aslında bunun olumlu ve olumsuz yanları hakkında konuşmak. Öncelikle olumlu yönleri ile başlayalım. Dünya üzerinde birçok canlı türünün nesli tükenmekte ve bunun önüne geçilerekten canlı çeşitliliği hala canlı tutulabilir. Ayrıca nesli çoktan tükenmiş canlılara ait kalıntılar bulunabilirse de bu canlılar tekrar hayata geçirilerek daha fazla bilgi alınabilir. Bunun yanı sıra açlık gibi dünya genelinde sorun yaratan bir durum bitirilebilir. Klonlanma sayesinde iş paylaşımları yapılabilir ve bir insanın çalışma saatleri azaltılabilir. Bunların hepsi tabii ki de olumlu ve güzel şeyler. Ancak bunların yanı sıra birçok da olumsuz yan bulunmaktadır. Şimdi bir de bu olumsuz yanları inceleyelim. Bu klonlanma ile beraber öncelikle dünya nüfusundaki artış daha da artar ve dünya hepimiz için daha zorlu bir yer haline gelebilir. Bunun yanı sıra insanların kılıkları değiştirilerek onların yerine klonları konulabilir ve onlardan faydalanabilecek insanlar bulunabilir. Ayrıca klonlanma ile ordular da kurularak dünya savaşları gibi yıkıcı sonuçlara yol açabilir.

Hem olumlu hem de olumsuz sonuçları karşılaştırdığımızda, bence olumsuz yönler çok daha ağır basıyor. Genetik kopyalama sonucu dünya gerçekten dehşet sonuçlarla karşı karşıya kalabilir bu nedenle bu yöntemin gizli tutulması mantıklı bir şeydir. Bu konu şuan dünya genelinde sıklıkla konuşulan bir konudur ve dünyanın ileri gelen bilim insanları tarafından hala düşünülmektedir yani her an bu uygulama günümüzde de uygulanabilir.

(Visited 30 times, 1 visits today)