Genetik kopyalama, bir organizmanın genetik olarak birçok benzerinin hatta aynısının üretilme işlemidir. Genetik kopyalama insanlar üzerinde sadece araştırma amaçlı ise yasaktır ancak tedavi ile ilgili bir yasak söz konusu değildir.
Genetik kopyalamanın olumlu ve olumsuz bazı yanları vardır. Mesela genetik kopyalama kullanılarak soyu tükenen veya tükenmekte olan canlılar tekrar doğaya kazandırılabilir, gen içeren DNA parçaları kuvvetlendirilebilir, bilimsel deneyler daha rahat sürdürülebilir. Ancak bunların yanında genetik kopyalamanın olumsuz yanları da vardır. Eğer hücre yabancı çekirdeği reddederse genetik kopyalama ilk etaptan başarısız olur ve genetik kopyalama başarısızlık oranı zaten %97 gibi büyük bir orandır. Genetik kopyalama sonucu oluşan canlı bir şekilde hayata geldiyse bile yaşama ve büyümede zorluklar çekebiliyorlar. Bunların nedeni ise genetik kopyalama sırasında oluşan en küçük kusur bile olabilir. Aynı zamanda insan klonlaması başarılabilir ve işlevsel hâle getirilebilmesi için yüzlerce belki binlerce embriyonun ölmesi gerekmektedir.
Özet olarak, genetik kopyalama her ne kadar soyu tükenen canlılar için çok güzel bir şans olsa da genetik kopyalamanın kullanılabilir bir hâl alması için daha pek çok kusurun giderilmesi, başarı oranının artması, yeni çözümler üretilmesi gerekmektedir.