Geleceğimiz Kelimelerde Saklı Değil

İlgili resim

Sizce mesleklerin cinsiyeti olur mu? Bir mesleği seçmemizde kadın veya erkek olmamız etkili midir? Bana kalırsa kesinlikle hayır. Bir meslek ortaya çıktığında onu cinsiyetlere göre şekillendirmiyor isek mesleklerin cinsiyeti varda diyemeyiz.

Mesela bir sporu düşünelim. Voleybol sadece kadınların oynayabileceği bir spor mudur? Hiç sanmıyorum. Büyük başarılar elde etmiş çok sayıda erkek voleybolcu var. Tabii bu da demek olmuyor ki herkes bir şeyde aynı derecede başarılı olacak. Bazı bedensel veya ruhsal farklılıklar birtakım zorluklara yol açabilir. Yani o işe yatkınlık derecesi tartışmaya açık bir konudur.

Bir icat düşünelim bunu bulan kişiye neden Bilim Adamı diyoruz? Adını tarihe kazıyacak kişiler sadece erkek mi olmak zorunda. Adını tarihe altın harflerle kazıyan o kadar çok kadın var ki onlarla gurur duymamak imkansız. O tüm insanlara Bilim İnsanı diye hitap edip hepsini eşit görmeliyiz. Kimsenin hayallerini ve başarılarını hor görüp içinde bir yanlış aramamalıyız.

“Sen kadınsın ne yapacaksın öyle bir işte” ya da “Sen erkek adamsın senin neyine o iş” gibi cümle kuran, geleceğe at gözlüğüyle bakan insanlardan gerçekten yorulmuş olan bir toplumuz. İşte bu yüzden bu cinayetler bu haksızlıklar. Her şeyi herkesi o kadar hor ve değersiz görüyoruz ki kimse kendini eleştirmek için zaman aramıyor.

“Nasıl olsa evlenirsin neden okuyorsun ki” sizce de çok saçma değil mi? Bir insanın hayatı o kadar basit mi? Gelecek bu kadar kısıtlı mı?

Durun ben söyleyeyim. Kesinlikle hayır. Bir insanın o kadar küçültülmüş zihinlerde yok olmaması gerekiyor. Hayallerini gelişmemiş beyinlerde çürütmemesi gerekiyor.

 

(Visited 101 times, 1 visits today)