Yıl 2018 itibari ile zaman makinesi icat edilmiş, geçmişe gitmek üzere Türkiye’den Murat Çağrı Kara görevlendirmiştir. Murat’ın, dünyanın kaderini değiştirmek üzere 1945 yılına gitmesi kararlaştırılmıştır. 1945 yılında atom bombası icat edilmiş ve bu durum dünyanın dünyanın doğal yapısının zarar görmesi ile birlikte ölümcül gazların atmosfere karışması hatta insanların kullanılan kimyasal maddeler yüzünden genetiğinin bozulması gibi sonuçları ortaya çıkarmıştır. Eğer bunun önüne geçilse ne olurdu? Murat’ın yolculuk süresince tuttuğu günlükten yapılan alıntılar ile bu yolculuğu kendi ağzından dinliyoruz.
Zaman makinesinde geçirdiğim sarsıntı ve sonrası baş ağrısı ile beraber havanın güzelliği ve eski tarzda binaların çoğunluğu sebebi ile 1945 yılına ulaştığıma karar verdim. Üstümdeki kıyafetlerin tarzı şu an bulunduğum zaman diliminden dolayı fazla göze batmış olacak ki yolda yürüdüğüm her an meraklı gözlerle izlenmekteyim. Alıştığım iklim yapısının dışında farklı bir mevsime sahip bir kıtada-Amerika kıtasında- bulunduğum için biraz tuhaf hissediyorum ancak geleceğin verdiği görevleri yerine getirmekle mükellefim, bu yüzden hemen harekete geçiyorum. ABD çevresinde 1939 yılında başlayan atom projesinin 1945 yılında, şu an bulunduğum yılda, yirmi tane laboratuvarı ve iki yüz bin tane bilim adamı bulunduğu bilgisine sahibim. ABD’nin devlet adamlarına, benim uğruna çıktığım bu önemli konu hakkında yanımda getirdiğim, atom bombasının yaratacağı felaketin ne kadar büyük boyutlara ulaşabileceğine kanıt niteliğindeki fotoğrafları göstermek üzere gittim. Aletin gelişmişliği ve fotoğrafların görüntü kalitesi sayesinde içlerinde gelecekten geldiğim ile ilgili bir kuşku uyandırabilmiş olsam da bana inanmadılar. Dış görünüşüm ve anlattıklarım yüzünden bana bir soytarıymışım gibi davrandılar. Bana inanmayacaklarını anladığımda yeni bir plan üretmeye karar verdim. Atom bombasının izleyeceği rotayı bildiğim için şu an önemli olan, bombanın Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine ulaşmasını engellemekti. Enola Gay adlı uçağın mürettebatının içtiği sulara birtakım bayıltıcı etki veren ilaçları koyduktan sonra uçağı ele geçirdim. Yanıma mürettebatın sahip olduğu paraşütlerden birini de önlem olarak aldım. Uçağı Bermuda Şeytan Üçgenine doğru sürdüm ve bombayı bıraktım. Hızlı davranmak zorundaydım. Zorlu birkaç saatten sonra güvenli bir bölgeye ulaştım. Bir daha asla atom bombası üretilmemesi için son hedef bütün planları yok etmekti. 20 farklı laboratuvarı, atom bombası fikrine karşı büyük bir grup insanla birlikte örgütlenerek kundaklamaya karar verdik. Laboratuvarları yanlış alarmlar ile boşalttıktan sonra ateşe verdik ve böylece atom bombası planlarını imha etmiş olduk.
Tekrar 2018 yılına geldiğimde hayat çok değişmişti. Savaş için verilen paralar teknoloji için kullanılmaya başlanmış, ışınlanma gibi birçok yararlı buluş icat edilmiş, Dünyadaki küresel ısınma önemli ölçüde azalmış, atmosferde bulunan karbondioksit oranı da bir o kadar düşmüştü. Bununla birlikte devletler, bölgesel zenginliklerini dostça birbirleri ile paylaşmaya başlamış ve artık güç ve zenginlik elde etmek için birbirlerine zarar vermeyi bırakmışlardı.Teknolojik açıdan üstün devletler kendi tesislerini az gelişmiş ülkelere kurup ülkeleri geliştirmeye başlamışlardı.
Geçmişte yaşanılan ve insanlık adına leke süren, utanç duyulması gereken atom bombası vakasının tarihten silinmesi ile birlikte büyük bir vahşetin önüne geçilmiş ve birçok hayat kurtulmuş-sadece Nagasaki ve Hiroşimaya atılan bombalardan yaklaşık 220000 kişi ölmüştü- oldu. Bununla birlikte gözlenen olumlu gelişmeler insanlık ve geleceği için bir umut oldu.
Kaynakça:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/hirosima-ya-atom-bombasi-atan-katil-ucak-yenilendi-38490301
http://ari.cankaya.edu.tr/~figen/atom%20bombasi.html