Facebook’ un milyonlarca kullanıcının kişisel bilgisini usulsüz paylaştığı ve bu detayı 2016 ABD seçimleri için bir şirkete sattığı iddia edildi. Belki dünyanın kaderini etkileyen bu ihlal uluslararası ve siyasal konularda çıkar sağlamak yerine faydalı toplumsal analizleri için kullanılmalıydı.Kişinin izni yok ise bu bilgilere giriş olmamalıydı.
Facebook’un bir kötü yani da ikili veya çoklu ilişki , konuşma ve sosyalleşme zorluklarını yaşamamıza sebep olmasıydı. öğretmenimizin anlattığı gerçek bir olayı sizlerle de yeri gelmişken paylaşmak isterim ; bir çocuk internetin bağımlısı olmuştu.Küçük yaşlarda derslerinde başarısız olduğu için okulu bırakmak zorunda kalmıştı. Doğum gününde bile kekini bilgisayar başında yemişti. Bu bir örnek olarak facebook ve internette çok kalınması halinde olacaklar arasındadır . Facebookta ki zararları maddeler halinde toparlayacak olursak;
1.zamanımızı boşa harcamaya neden olur. Facebook başında geçireceğimiz zamanın yerine daha faydalı ve üretken şeyler yaparak geçirebiliriz.
2.arkadaş listeleri nerede ise hiç görüşmediğimiz insanlarla doludur, aslında hiç tanımadığımız insanların hayatlarını toplumca gözetlemekle meşgul olurken dünya gerçekliğinden uzaklaşırız.
3. insanlar çoğunlukla kendilerine gerçeklikten uzak bir profil çizer ve bu durum piskolojik duygularda probleme yol açar,
4.insanlar birbirlerinin yüzlerine söyleyemedikleri duygu ve düşünceleri facebook aracılığıyla paylaşırken sohbet edebilme keyfinden uzaklaşıyorlar.
Facebook özetle asılsız kalabalıklar içerisinde insanların hapsolduğu en büyük yalnızlık hapishanesine dönüşmüştür.
Facebook’un Kötü Yüzü
(Visited 344 times, 1 visits today)