Yıllar geçtikçe teknolojinin ilerlediğini ve geliştiğini hepimiz biliyoruz. 1760 yılında başlayan Sanayi Devrimi, insanları teknoloji ile ilgilenmeye yöneltmiştir. Daha çok insan teknoloji ile ilgilendiğinden de teknolojinin gelişimi hızlanmış ve gelişerek hayatımızın her yerine ulaşmıştır. Bu gelişmeler ile hayat daha hızlı ve kolay hale gelmiştir. Fabrikalar robotlaşmaya başlanmış, kendi kendini sürebilen arabalar üretilmeye başlanmış ve düşünme yeteneğine sahip yapay zeka üretilmeye başlanmıştır.
Bazı insanlar, teknoloji ile iç içe yaşamanın sağlıksız ve tehlikeli olduğunu söylese de onlar da hayatlarının çoğu yerinde teknolojiden yararlanıyorlar. Telefonlardan arabalara hayatımızın her yerinde olan bu teknoloji gelişerek üretim sektörümüzü de hızlandırdı ve rahatlattı. Fabrikalarda kullanılan otomatik robotlar ile insan gücüne duyulan ihtiyaç yıl geçtikçe azalmış ve böylece daha hızlı ürün elde edebilmemiz sağlanmıştır. Bu nedenle de son yıllarda güç sahibi, çalışabilecek insanlar yerine bu makineleri yapıp tamir edebilecek insanlara daha sık iş sunuluyor.
Fabrikalar Sanayi Devrimi’nin başından beri aynı politikayla yürütülüyor: En kısa zamanda en çok ürün. Bu politikanın ürünlerin kalitesini bozması dışında birkaç sıkıntısı bulunuyor. Fabrikalarda önceden en hızlı ve güçlü insanlar çalışırken artık bu tür fiziksel işleri makineler yapıyor. Bu durum da fabrikalarda ihtiyaç duyulan insanların azalmasına ve insanların işlerini kaybetmesine sebep oluyor. İnsanların işlerini kaybetmesi ve iş imkanlarının azalması ilk bakışta kötü görünebilir ancak bu şekilde yeni iş imkanları oluşuyor ve yeni meslekler ortaya çıkıyor.
Fabrikalar makineleştikçe bu makinelerden anlayan, makineleri yapabilecek ve tamir edecek birine olan ihtiyaç artıyor. Makine mühendisleri, yazılımcılar, programcılar ve daha birçok kişi için yeni iş imkanları açılıyor. Bu tür meslekler gün geçtikçe daha da önemli oluyor ve halk tarafından öğreniliyor. Yirmi yıl önce yazılımcı olan bir kişinin iş seçenekleri ile şu an yazılımcı olan birine sunulan iş seçenekleri aynı değil. Ancak makine ile ilgilenen meslekler için yeni iş imkanları oluşsa da fabrika çalışanları ve kas gücüne dayalı meslekler için iş imkanları azalıyor. Böylece çalışabilecek insan sayısı biraz azalıyor, nasıl olsa birden çok makine için bir insan ancak bir görev için birden çok insan gerekiyor.
Sonuç olarak, teknoloji geliştikçe hayatımızdaki her şey değişiyor. Teknolojinin gelişiminin en çok etkilediği yerden biri olan fabrikalarda da insan gücü yerine makineler kullanılmaya başlanmıştır. Bu durum da bazı insanların işlerini kaybetmesine sebep olmuş, ancak makineler ile ilgilenen meslekler için yeni iş imkanları oluşturmuştur. Bu değişimle iş imkanları genel olarak azalsa da, iş imkanları insan gücü gerektiren mesleklerden teknoloji ile ilgilenen mesleklere doğru kayıyor.