Eğitim

Hepinizin bildiği gibi son yirmi yılda dünyanın nüfusu anormal bir artış göstererek sekiz milyara dayandı. Herhangi bir yere bağlı olmayan evsizleri de sayarsak bu sayı gittikçe artmaya devam ediyor. Peki bu doğan çocuklar bu dünyaya gerçekten faydalı oluyor mu?

Bu ailelerin çocukları yetiştirme tazına bağlıdır. Aileler çocuklarını düzgün yetiştirmezse bunun sonuçları sadece kendi, ülkesini değil tüm dünyaya zararı olur. Fakat altyapısı olmayan bazı aileler tek başına çocuğu doğru bir şekilde yetiştiremeyebilir. Burada da devreye devletin mükemmel bir projeyle ortaya çıkması gerekir. Eğitim seviyesi ve tecrübesi olmayan ailelere  çocukları doğmadan önce zorunlu bir eğitim sürecinden geçirip hem devletleri hem de kendi işlerini kolaylaştırabilirler. Çünkü eğitimsizlik çok büyük problem doğurmuştur. İyi eğitilmeyen çocuklar şu anda tüm dünyada artış gösteren suçların sorumlusudur. Özellikle son 5 yılda %30 artan tecavüz oranı artan nüfusa göre doğru orantılıdır. Aynı zamanda hırsızlık oranı da nüfus artışına bağlı olarak artmıştır. Peki bu eğitimin içinde neler olmalı?

Çocuk psikolojisini iyi bilmek her zaman aileleri bir adım ön plana çıkartır. Bu eğitimde ailelere çocukların hangi olaylara nasıl karşılık vereceğini, ve yaşanan olaylarda ailenin ne kadar önemli bir yere sahip olduğu anlatılmalıdır. Ergen çocuğun yaşadığı aşk problemleri psikolojisini derinden etkiler, yetişkin gibi tepki veremeyebilir. Bu yüzden bu eğitimler gerçekten çok önemlidir. Aynı zamanda çocuğun dersleri ile ilgili çok kısa bilgiler ailelere ders olarak verilebilir. Ne zaman çocuk ders tarafından sıkıştırılıp bunaltıldığında ona dersler hakkında yardım edilip bunların üstünden gelebileceği hissettirilebilir. Fakat bu sistem diğer ülkelerde uygulandığı gibi bizim ülkemizde de çok rahat uygulanabilir.

İnsanlar gerçekten çok garip varlıklar. Eğitilmeden hiçbir şeye faydalı olamazlar fakat eğitimle gerçekten dünyayı değiştirebilecek güçtetirler. O yüzden insanların iyi yetiştirilmesi gerekmektedir.

(Visited 53 times, 1 visits today)