Öncelikle herkese merhaba. Çiçekler güzel kokan ve güzel görünen bitkilerdir. Genelde çiçekleri özel günlerde sevdiğimiz insanlara hediye ederiz. Ancak ben birazdan sizlerle dünyanın en kötü kokan çiçeği yani ceset çiçeği ile ilgili biraz bilgi verip fikrimi paylaşacağım. Ceset Çiçeğinin bilimsel adı Rafflesia Arnoldii lakin siz Amorphophallus Titanum adıyla da karşılaşabilirsiniz. Ceset çiçeği ABD Botanik Bahçesinde bulunmaktadır. Bu çiçekle karşılaşmak isteyeceğinizi pek sanmam çünkü kokusu sizi acayip bir şekilde rahatsız edebilir. Ancak bu çiçek çok nadir açtığı için insanlar bu çiçeği görebilmek için metrelerce kuyruğa giriyorlarmış. Peki, sizce bize kötü gelen bu koku böcekler için nasıldır? Evet, bu koku böcekler için çok güzel bir koku. Böcekler bu güzel kokunun kaynağını bulmak için çiçeğin içine giriyorlar bu da çiçek için çok iyi oluyor. Tam böcekler kokunun kaynağını ararken birden onları gafil avlıyor ceset çiçeği.
Bence bu çiçeğin kötü kokması bizim birçok konuda işimize yarayabilir tabi kullanırsak. Mesela onu girilmesi yasak bölgelere dikersek oraya kimse gitmez kim kötü kokan bir yere gitsin ki? Ayrıca her türlü patlayıcı yapılan ve/veya depolanan askeri savunma bölgelerine girişi engellemek gibi amaçla kullanılabilir. Diğer bir öneri olarak ise o kötü kokuya başka şeyler de ekleyerek yararlı ilaçlar, böcek ilaçları bile yapılabilirdi.
Dünya üzerinde sayamayacağımız kadar çiçek türü var. Bu da hiç keşfedilmemiş çiçek türleri olabileceği anlamına geliyor. Peki, çiçekleri genellikle hediye veya dekor amaçlı kullanmamızın sebebi ne? Bunu gerçekten bilmiyorum acaba insanlar bitkilere zarar vermek istemedikleri için mi kullanmıyorlar bu çiçekleri veya özel çiçeklerin neslinin tükenmesinden korktuğumuz için mi? Eğer çiçeklerin o güzel veya kötü kokusundan yararlansak belki de yeryüzünde birçok yer veya şey çiçeklerle kaplı olacaktı. Ya da çiçeklerin polenlerinden yararlansaydık belki çiçeklerden araç yakıtı bile üretebilirdik. Bu da enerji açısından birçok sorunu çözebilirdi.
Aslında insanlar kendi etraflarında yararlanabilecekleri şeyleri değerlendirmek için çabalasalar belki her şeyden yararlı ürünler üretebilirdik. Ben bu metni yazarken herkes için yararlı olabilecek şeyleri düşünerek yazdım. Yani insanların isteyip yapamayacakları hiçbir şeyin olduğunu düşünmüyorum bu yüzden iyi kötü demeden fikirlerimizi başkalarıyla paylaşıp kendimizi geliştirmemiz gerektiğini düşürüyorum.
Düşüncelerimi paylaşmama yardım ettiğiniz için teşekkürler.
Kaynak: http://www.nationalgeographic.com.tr/makale/kesfet/ceset-ciceginin-cazibesi/2543