Dizi ve Filmler

Günümüzde teknolojiyi birçok alanda kullanıyoruz, yaş fark etmeksizin tüm insanlar teknolojiden faydalanıyor. Bu teknolojinin bize sunduğu olanaklardan biri de dizi ve filmlerdir. Canımız sıkıldığında veya yapacak bir şey bulamadığımızda seyredebiliyoruz. Fakat bunun olumlu ve olumsuz tarafları neler?

Olumlu taraflarından başlarsak, eğitici ve öğretici tarafları var. Örneğin, fen bilimleriyle alakalı bir film izliyorsanız onun hakkında bilgi edinirsiniz veya bazı diziler hayat hakkında fikir verir. Veya bazen kafamızı dağıtmak için izleriz ama bazen bunu aşırıya kaçırırız. Birçok kişi, dizilerdeki karakterleri kendi hayat tarzlarına dönüştürüyor ya da alkol, sigara vb. kullanıldığında bunlara yanlış şekilde özenen de var.

İkinci genel bir fikrim, film veya dizilere başlamadan önce o diziyi veya filmi izleyebilen yaş grubunun gösterilmesi gerektiğidir. Örneğin; +18, +16, +10 yaş ve genel izleyici kitlesi gibi. Bazı gençler, bu sınırlara uymadıkları zaman kendilerini aşan diziler ve filmler izlediklerinde psikolojileri bozuluyor. Günümüzde bu tür örneklerle sıkça karşılaşıyoruz, maalesef.

Ayrıca dizi ve film izlemeyi hayatımızın odak noktasına getirdiğimizde duruş bozukluğu, göz hastalıkları, mental sağlık sorunları, agresiflik gibi yan etkileri vardır. Bazı diziler izledikçe Türkçe gelişir, kendini bir üst seviyeye atlatırsın; bazıları ise sadece kafanı boş kelimeler ve bilgilerle doldurur. İllaki eğitici olmak zorunda değildir, aksiyon filmleri de insana güzel bir heyecan ve gerilim verir. Teknolojiyi ne kadar iyi kullanırsak, o kadar kendimiz için iyi.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)