Dinlediğimiz Müziğin Türü Hayatımızı Algılama Biçimimizi Etkiler mi?

Müzik her zaman ve hayatımızın her alanında var. Daha annemizin karnındayken müzikle tanışırız. Bebekken ninniler dinleriz. Birçok şeyi şarkılarla öğreniriz. Alışveriş merkezleri ve kafelerde hep müzik çalar.

Yapılan bir araştırmaya göre dinlediğimiz müziğin türü hayatı algılama biçimimizi etkiliyor. Bu düşünceyi kendimden ve çevremdeki insanlardan vereceğim örneklerle desteklemeye çalışacağım.

Ailemden başlamak istiyorum. Annem bazen onu mutlu eden bazen de onu üzen şarkılar dinler. Onu mutlu eden bir şarkıyı dinlediğinde mutlu gözükür. Onu üzen bir şarkıyı dinlediğini yüzünün üzgün olmasından anlarım. İş yaparken onu mutlu eden bir şarkı dinliyorsa şarkıyı mırıldanır ve işini daha çabuk bitirir. Onu üzen bir şarkı dinliyorsa yüzü üzgün olur ve işini daha yavaş yapar.

Ben rap müzik dinlemeyi seviyorum. Sanırım bu yüzden çok hareketliyim ve enerjiğim.

Ağabeyim rock müzik dinlemeyi sever. Herşeye karşıdır. Biri birşey söylediğinde o tam tersini savunur.

Kuzenim genç bir kız ve müzikle besleniyor diyebilirim. Dans edebileceği hareketli müzik türlerini dinlemeyi seviyor. Neşeli ve eğlenceli biridir. Müzikle birlikte dans etmeyi çok sever.

“Müzik ruhun gıdasıdır” derler. Bu cümleye kesinlikle katılıyorum. Müzik sadece ruhun gıdası değil, hem ruhun hem de beynin gıdası.

(Visited 290 times, 1 visits today)