Dijital Hayat

Dijital Hayat

Akıllı cep telefonları, akıllı televizyonlar, çamaşır makineleri, fırınlar, lambalar ve ışık sistemleri, otomobiller, akıllı ev teknolojileri… Artık hayatımızda olan her şeyin yarısı neredeyse internet bağlantılı ve “akıllı” olarak adlandırılan teknolojinin günümüzdeki en son haliyle yönetiliyor.

Ama bu teknoloji ve sahip olduğumuz internet ağının işimize yarayan yönleri ve yararları olduğu  kadar zararları da vardır. Mesela iyi tarafı ödevlerimizi internetten yapabiliyoruz. Çalışan insanların vazgeçilmezidir internet ve bilgisayar. Merak ettiğimiz, bilgiye ve bilmeye ihtiyaç duyduğumuz bilgilere anında ulaşırız. Pandemi döneminde internet sayesinde eğitimimize online olarak evlerimizden devam ettik. Öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla ekranlar ve onlara bağlantılı olan kameralar sayesinde ulaşıp iletişim kurabildik.

Eskiden mektuplarla yazışılır ve iletişim kurulurdu. Bir mektubun göndericiden alıcıya ulaşması haftalar, hatta aylar sürerdi. Ama bugün dünyanın diğer ucunda yaşayan bir yakınımız veya arkadaşımıza nasıl olduğunu sormak isteğimizde sadece “Nasılsın?” yazıp aynı dakika içinde “Teşekkür ederim, iyiyim. Sen nasılsın?”  cevap alabiliyoruz veya gönderebiliyoruz. Bunlar iyi taraflarının bazıları.

Bu dijital dünya ve internet düzeni bazı insanlar için bağımlılık halinde gelebiliyor. Bu yüzden yaşadığımız gerçek hayattan da kopmamamız gerekiyor. Çevremize, çocuklarımıza, anne-babamıza da vakit ayırmamız gerekiyor.

(Visited 6 times, 1 visits today)